CS Universitatea Craiova a câştigat Supercupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meci Universitatea Craiova - CFR Cluj 15 mai 2021 FOTO Mediafax / Remus Badea
Meci Universitatea Craiova - CFR Cluj 15 mai 2021 FOTO Mediafax / Remus Badea

CS Universitatea Craiova, câştigătoarea Cupei României, a câştigat în premieră Supercupa României, după ce a învins, sâmbătă, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-2, după loviturile de departajare pe CFR Cluj, campioana Ligii I.

Au fost 4.000 de persoane în tribune la întâlnirea dintre CFR Cluj, campioana României, şi CSU Craiova, câştigătoarea Cupei României. Craiova a avut o posesie mai bună în prima repriză, dar fără să construiască faze importante lapoartă. CFR Cluj a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului, dar Sigurjonsson şi Debeljuh au ratat ocaziile avute. Craiova a avut o singură şansă bună în prima repriză, ratată de Marius Constantin după un corner.

CFR Cluj a atacat mai mult şi mai susţinut în cea de-a doua repriză, dar au existat în continuare puţine ocazii clare la cele  două porţi.

În a doua parte, CFR Cluj a preluat iniţiativa. Elevii lui Marius Şumudică au atacat mai mult, limitându-i pe adversari la 0 şuturi până în minutul 83, când Mihai Bălaşa a trimis peste poartă cu capul. Nici CFR nu a stat mult prea bine la capitolul ocazii, Costache fiind cel mai aproape de gol cu o lovitură de cap de la aproximativ 11 metri, care a ocolit poarta lui Pigliacelli.

La finalul celor 90 de minute, când scorul a fost 0-0, nu s-au mai disputat prelungiri, trecându-se direct la loviturile de departajare. Portarul Mirko Pigliacelli a fost eroul Craiovei la loviturile de departajare, reuşind să pareze două şuturi ale jucătorilor clujeni.

La loviturile de departajare au marcat: J. Rodriguez, Costache / Gustavo, Găman, Cicâldău, Markovici;

Au ratat: Păun, Omrani (a apărat Pigliacelli de fiecare dată).

Au evoluat următoarele echipe:

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Graovac, Camora – J. Rodriguez, Sigurjonsson (Păun '46) – Chipciu (Costache '70), Deac, Petrila – Debeljuh (Omrani '46). Antrenor Marius Şumudică;

CSU Craiova: Pigliacelli – Conte (Vlădoiu '83), M. Constantin, Bălaşa, Vătăjelu – Nistor, Mateiu (Gustavo '90+3) – Cîmpanu (Screciu '72), Cicâldău, A. Ivan (Găman '90+3) – Koljici (Markovici '90+3). Antrenor Marinos Ouzounidis.

Cartonaşe galbene: Petrila '88 / Mateiu '69, Cicâldău '90+2.

Arbitri: Adrian Cojocaru - Marius Badea şi Tunyogi Ferencz - Sorin Costreie;

Observator: Constantin Gheorghe.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri