Croaţii dau de pământ cu CFR Cluj: Campioana României, descrisă ca o echipă de duzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia din Gruia întâlneşte, diseară (ora 21.00, Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus), Dinamo Zagreb, echipa care domină fotbalul din Croaţia, câştigând 14 din ultimele 15 titluri!

Dacă Dan Petrescu s-a temut de întâlnirea cu o echipă liliputană, FC Floriana din Malta, în turul I preliminar al Ligii Campionilor, atunci, probabil, tehnicianul CFR-ului a avut insomnii, înaintea partidei cu Dinamo Zagreb!

Iar asta pentru că cea mai titrată formaţie din Croaţia e o forţă în Europa de Est. Faptul că, în ultimlele cinci sezoane, Dinamo are trei prezenţe în grupele Ligii Campionilor, acolo unde fotbalul românesc n-a mai avut niciun reprezentant din 2013 încoace, spune totul. Chiar dacă formaţia din Zagreb a terminat de fiecare dată pe ultimul loc în grupă, totuşi, ea are antrenamentul unor dueluri cu nume mari, precum Manchester City, Juventus sau Bayern Munchen.

De aceea, într-un dialog cu site-ul croat vecernji.hr, preluat de spotmedia.ro, atacantul Marko Dugandzici (FC Botoşani) a pronosticat că Dinamo Zagreb va ajunge, lejer, în turul III preliminar al Ligii Campionilor, chiar dacă va evolua, în deplasare, la Cluj. „Dinamo e favorită şi sunt convins că îi va bate pe români. Clujul, pur şi simplu, n-are jucători de clasă precum Dinamo, care are şi un ritm mai bun, joacă mai bine, mai variat şi are o experienţă mai mare în meciurile europene. Totuşi, Clujul nu trebuie subestimat“, a spus golgheterul Botoşaniului.

Dugandzici a făcut şi o caracterizare a campioanei României pentru presa din Croaţia: „CFR face un pressing avansat, deschide scorul şi apoi joacă la rezultat, se apără cu opt jucători şi e greu să le pui probleme. Joacă un fotbal urât, cel mai adesea cu mingi lungi în diagonală peste apărarea adversă. Sunt periculoşi pe contraatac. Deac e cel mai bun jucător al lor, e experimentat, calm şi e periculos la lovituri libere şi cornere“.

Dugandzic
Clujul, pur şi simplu, n-are jucători de clasă precum Dinamo, dar nici nu trebuie să fie subestimat. Marko Dugandzici atacant FC Botoşani   

Dinamo Zagreb, rezultate remarcabile în Europa

Sezon Unde a ajuns

2019-2020 Grupele Ligii Campionilor

2018-2019 Optimile Ligii Europa

2017-2018 Play-off-ul Ligii Europa

2016-2017 Grupele Ligii Campionilor

2015-2016 Grupele Ligii Campionilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite