Croaţii aprind „focul“ pentru FCSB: Vicecampioana României e aşteptată, diseară, în infernul de pe „Poljud“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harlem Gnohere
Harlem Gnohere

Pentru a ajunge în play-off-ul Ligii Europa, vicecampioana României trebuie să treacă de o echipă care nu sperie prin forma de moment, ci prin atmosfera incendiară cu care îşi întâmpină adversarii pe teren propriu.

Dacă facem o comparaţie între ultimele rezultate obţinute de Hajduk Split şi de FCSB, atunci lucrurile ar trebui să fie clare: vicecampioana României ar trebui să fie mare favorită în turul III preliminar al Ligii Europa.

Dacă echipa lui Dică vine după o remiză şi două victorii în care a înregistrat un golaveraj impresionant, 11-3, în schimb, Hajduk Split a câştigat un meci din ultimele trei. Pe plan intern, formaţia care s-a clasat pe locul 3 la ultima ediţie a campionatului a avut un start de sezon prost. A strâns un punct din două meciuri şi, deocamdată, ocupă locul 8 din 10. Croaţii au mai dres busuiocul în preliminariile Ligii Europa, acolo unde au pornit în turul II cu o dublă victorie cu Slavia Sofia (Bulgaria): 1-0 (acasă) şi 3-2 (deplasare).

Chiar şi aşa însă, strict tehnic vorbind, Hajduk nu pare a fi vreo sperietoare, deşi reprezintă fotbalul care a impresionat la Mondialul din Rusia. Totuşi, orice deplasare în Croaţia înseamnă o misiune infernală. Tocmai de aceea, jurnalistul local, Dejan Lovrici, a lansat un avertisment pentru FCSB în „Gazeta Sporturilor“.

„O să fie incendiu! Sunt sigur că o să fie un meci pe cinste în ceea ce priveşte atmosfera. La Split va fi un adevărat spectacol, fără îndoială sprijinul fanatic al fanilor ajută meciul, spectacolul, dar şi jucătorii. În Croaţia, galeria va face un adevărat show european în tribune, va <<arde>> stadionul! Cred că la primul meci o să fie cam 30.000 de suporteri, iar în funcţie de rezultat vor fi, probabil, şi mai mulţi croaţi la Bucureşti. Oricum, jucătorii lui Hajduk nu se vor speria, sunt obişnuiţi să joace într-o atmosferă fantastică, aşa cum o fac mereu pe <<Poljud>>, stadionul propriu“, a declarat ziaristul de la „24 Sata“.

„Ne vom califica după meciul tur“

În ciuda acestui avertisment privind „infernul“ pe care croaţii îl pregătesc pentru FCSB, Gigi Becali e foarte încrezător înaintea partidei din tur (joi, ora 21.45, Pro TV).

„Am o linişte, aşa. Iertaţi-mi optimismul, dar eu cred că ne vom califica încă de mâine (n.r. – joi)! Vom bate la două goluri diferenţă. Ei dau un gol şi noi dăm trei. O astfel de victorie înseamnă calificare. Sunt foarte liniştit. Nu ştiu de ce, dar am o linişte interioară. Nu-mi explic de ce. E ca o presimţire. Noi avem o echipă foarte valoroasă şi mâine (n.r. – joi) vom vedea unde poate ajunge. Nu o să fie probleme din cauza fanilor. Fotbalişti sunt bărbaţi. Man, care va juca sigur, nu se va speria. El ştie că trebuie să joace fotbal. Pot să fie şi tancuri în jurul lui! Asta e bărbăţia fotbalistului. În plus, numărul mare de fani poate fi în favoarea noastră. Dacă vom avea 1-0 şi vom avea posesie, fanii vor începe să înjure propria echipă. Dacă vrem cupele europene, trebuie să trecem de Hajduk! Dacă vrem în Liga Europa, trebuie să-i scoatem pe croaţi şi gata“, a spus Gigi Becali la Pro X.

Meme, reţinut: „Avem probleme!“

Entuziasmul şi liniştea patronului nu sunt împărtăşite şi de directorul sportiv al celor de la FCSB, Mihai Stoica. De fapt, acesta a avut un cu totul alt discurs la plecarea echipei spre Croaţia.

„Ştiţi foarte bine, avem nişte probleme la fazele fixe, acolo e şi atuul adversarilor noştri. Cred că, indiferent de vârstă, cei care intră în teren trebuie să fie bărbaţi. Să-şi ia cu ei şi <<accesoriile>>. Dacă vom avea probleme cum am avut cu Dinamo pe final, atunci ne va fi foarte greu. Pentru mine, ultimele două victorii la scor n-au nicio relevanţă“, a insistat Meme.

Dacă va trece de Hajduk Split, FCSB va întâlni învingătoarea duelului Slovan Bratislava – Rapid Vienna în play-off-ul Ligii Europa la 23 şi 30 august.

34.000 de locuri are „Poljud“, stadionul celor de la Hajduk Split. Până ieri, se vânduseră aproximativ 20.000 de bilete pentru meciul cu FCSB.

Steliano Filip poate reveni în lot

De când s-a transferat la Hajduk Split, în iarnă, Steliano Filip (24 de ani) a prins patru meciuri în campionat pentru croaţi. Apoi, a suferit o accidentare din cauza căreia n-a jucat deloc în acest sezon. Filip poate reveni în lotul croaţilor cu ocazia turului cu FCSB, iar dacă nu va fi trimis pe teren diseară, atunci are mari şanse de a evolua în returul de pe „Arena Naţională“ la 16 august.

Ce au făcut Hajduk Split şi FCSB în acest sezon

Competiţie Scor

Liga Europa Hajduk Split – Slavia Sofia 1-0

Campionat Osijek – Hajduk Split 4-1

Liga Europa Slavia Sofia – Hajduk Split 2-3

Campionat Hajduk Split – Lokomotiv Zagreb 1-1

Campionat Astra – FCSB 1-0

Liga Europa Rudar – FCSB 0-2

Liga I FCSB – Dinamo 3-3

Liga Europa FCSB – Rudar 4-0

Liga I FCSB – Poli Iaşi 4-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite