Criza a îngropat UCM Reşiţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Ligii Naţionale s-a desfiinţat la câteva zile după calificarea în „sferturile“ Cupei Cupelor. Încă din vară, preşedintele Adrian Chebuţiu avertizase că există posibilitatea ca Uzina Constructoare de Maşini (UCM) să nu mai poată finanţa echipa masculină de handbal.

Fantoma desfiinţării plutea, de ceva timp, deasupra formaţiei masculine de handbal UCM Reşiţa. Chiar înaintea reluării campionatului, zece jucători plecaseră la alte grupări, în timp ce restul aştepta achitarea restanţelor salariale.

La capătul unei şedinţe a conducerii UCM, preşedintele Adrian Chebuţiu l-a informat pe antrenorul Gligore Czari că singura echipă din Europa care a câştigat de trei ori la rând Challenge Cup îşi încetează activitatea! „Vestea de care ne temeam toţi s-a adeverit. Încă trăgeam nădejde să nu fie adevărat... Este un şoc pentru mine şi pentru jucători. Mi-am dorit enorm să câştigăm campionatul, iar acum, când eram lideri, ne-am oprit", a mărturisit antrenorul. Din câte se cunoaşte, s-au purtat discuţii cu reprezentanţii municipalităţii în legătură cu preluarea formaţiei, însă nici pe plan local nu există resurse financiare.

Oficialii FR de Handbal s-au ferit să comenteze vestea, ei motivându-şi reţinerea prin faptul că nu au fost anunţaţi oficial. „În caz că se confirmă, Federaţia va încerca să salveze echipa de la desfiinţare", a declarat preşedintele Cristian Gaţu.

Este ştiut, însă, că în cazul în care un club se retrage din campionat înainte de începerea returului, rezultatele acesteia se anulează. De asemenea, cum UCM se calificase, duminică, în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, este de aşteptat că forul european să aplice sancţiuni în urma retragerii din această competiţie a reşiţenilor. „Vor urma amenzi şi doi ani de suspendare", a subliniat Czari.

Totuşi, nu numai UCM va avea de suferit. „România va pierde şi o echipă din cupele europene, anul viitor, plus că rămânem cu o pata morală. Vom face eforturi să salvăm participarea în Cupa Cupelor", a precizat Gaţu.

Alte „victime" ale crizei

UCM Reşiţa nu este prima echipă de top din România care se desfiinţează într-un moment în care domina competiţia. La volei, de pildă, există mai multe exemple. Formaţiile masculine Deltacons Tulcea şi Petrom Ploieşti au trecut în anonimat după ce câştigaseră titlul.

Şi mai trist a fost cazul grupării feminine de volei CSU Metal Galaţi, care nu s-a mai înscris la ediţia în curs a campionatului deşi ocupase primul loc anul trecut, iar în Liga Campionilor ajunsese între primele 12 echipe ale continentului.

UCM Reşiţa

-A câştigat Challenge Cup în 2007, 2008 şi 2009.
-A ocupat locul 2 în ediţiile 2008-2009 şi 2009-2010 ale Ligii Naţionale.
-A câştigat Cupa României, ediţia 2009-2010.

CULISE

Se pare că UCM nu va mai finanţa echipa de handbal întrucât directorul general, Adrian Chebuţiu, are probleme mult mai grave, în acest moment fiind audiat de DNA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite