Cristiano Ronaldo a intrat în Cartea Recordurilor. Capitolul la care lusitanul e peste toți fotbaliștii lumii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristiano Ronaldo a avut parte de o seară magică la Reykjavik. Ziua de 20 iunie va rămâne în istoria fotbalului după ce starul lui Al Nassr a intrat în Cartea Recordurilor.

Cristiano Ronaldo, primul jucător care evoluează de 200 de ori pentru națională. Foto Getty images
Cristiano Ronaldo, primul jucător care evoluează de 200 de ori pentru națională. Foto Getty images

Marți seară, Islanda  a fost învinsă de Portugalia cu 1-0 în runda a 4-a din grupele preliminariilor Euro 2024. Lusitanii au maximum de puncte și l-au sărbătorit pe Cristiano Ronaldo (38 de ani), primul jucător al lumii care bifează 200 de apariții în tricoul naționalei.

Seara magică pentru Ronaldo a început cu o ceremonie organizatăde gazde, care au marcat intrarea oficială în Cartea Recordurilor a starului portughez. Apoi, el a ăncununat ziua cu golul victoriei, marcat în minutul 89, când islandezii se aflau în inferioritate numerică. Cristiano Ronaldo a fost servit de Inacio și a înscris, iar după consultarea sistemului VAR, reușita a fost validată. Portugalia are 12 puncte și un golaveraj impresionant, de 14-0.

„Sunt foarte fericit. Este acel moment în care nu te aștepți vreodată să ajungi la 200 selecții. Este o reușită incredibilă. Să fiu în Cartea Recordurilor este extraordinar. Iar să marchez golul victoriei a făcut ca seara să fie și mai specială.

Din dragoste pentru Portugalia

Le mulțumesc celor prezenți pe stadion, fanilor din Islanda, celor care s-au gândit să organizeze acea ceremonie. De asemenea, și naționalei Portugaliei”, a declarat Cristiano Ronaldo, după Islanda – Portugalia 0-1.

El a revenit cu un mesaj postat și pe Instagram, prin care și-a exprimat emoțiile. „200 de meciuri cu acelaşi angajament, acceaşi dedicare şi responsabilitate, la fel ca prima dată când am jucat în acest tricou. Sunt aici, continui să marchez, să-mi urmez visul şi să dau totul pentru echipă şi pentru ţara noastră. Din dragoste pentru Portugalia”, a scris Ronaldo.

În totalul de 200 de apariții bifate pentru naționala mare a Portugaliei, Cristiano Ronaldo a marcat 123 de goluri și a oferit 43 de assist-uri. De 10 ori s-a remarcat cu câte un hat-trick, de 11 ori a înscris din lovituri libere și de 18 ori din penalty-uri.

Top selecții în echipele naționale

1            Cristiano Ronaldo          Portugalia         200

2            Bader Al-Mutawa           Kuweit               196

3            Soh Chin Ann                  Malaysia           195

4            Ahmed Hassan               Egipt                  184

5            Ahmed Mubarak            Oman                183

6            Sergio Ramos                  Spania               180

7            Andrés Guardado          Mexic                179

8            Mohamed Al-Deayea    Arabia Saudită 178

9            Claudio Suárez                Mexico               177

10          Gianluigi Buffon             Italia                  176

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite