Cristi Chivu se retrage din activitate. Anunţul, făcut de presa italiană, a fost confirmat de impresarul jucătorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Chivu s-a transferat la Inter în 2007. venind de la AS Roma, în schimbul a 16 milioane de euro. FOTO: Getty/Gulliver Images
Cristi Chivu s-a transferat la Inter în 2007. venind de la AS Roma, în schimbul a 16 milioane de euro. FOTO: Getty/Gulliver Images

Problemele medicale de care nu mai scapă din vara lui 2012, de când s-a accidentat la un deget al piciorului drept, au pus capăt carierei lui Cristi Chivu. Potrivit presei italiene, fostul căpitan al naţionalei României îşi va rezilia înţelegerea cu Inter Milano. Vineri seară, ştirea a fost confirmată şi de Victor Becali.

Din august 2012, Cristi Chivu (33 de ani) a stat mai multe prin spitale şi în afara terenului. Asta pentru că deşi fundaşul român a suferit mai multe intervenţii chirurgicale la un deget al piciorului drept, are în continuare dureri. 

În aceste condiţii, Chivu s-a gândit tot mai serios la retragerea de pe gazon, mai ales că ultimul meci în care a evoluat pentru Inter datează din mai 2013! 

Asta deşi a primit mai multe oferte din România, de a continua ca jucător, de la Petrolul, Ceahlăul şi CS U Craiova. Toate au fost refuzate însă de fundaşul român.

„Despăţirea de Chivu e tot mai aproape"

Vineri, „Gazetta dello Sport“, cel mai prestigios cotidian sportiv din Peninsulă, citat de internews.it, a anunţat că fostul internaţional român, care mai avea contract până în vara acestui an, vrea să-şi rupă înţelegerea cu Inter mai devreme. 

Din nou probleme la picior, iar despărţirea de Cristi Chivu e tot mai aproape. O dezvăluie Gazzetta dello Sport, care vorbeşte despre rezilierea contractului cu Inter pentru fostul căpitan al lui Ajax“, a scris site-ul internews.it. 

„Doreşte să-şi încheie activitatea de jucător“

Vineri seară, informaţia a fost confirmată, pentru Mediafax, de către impresarul jucătorului, Victor Becali, care a anunţat şi retragerea lui Chivu din activitate! 

„Cristian Chivu are probleme medicale şi doreşte să-şi încheie activitatea de jucător. În zilele următoare îşi va rezilia contractul cu Inter. Decizia lui cred că este definitivă, pentru că suţine că nu mai poate continua să joace. Nu este vorba de o negociere pentru a rezilia contractul, pur şi simplu se va întâmpla. În niciun caz nu se pune problema să mai continue la o echipă din ţară. Motivele retragerii sunt problemele medicale şi e clar că nu mai poate să mai joace nicăieri“, a declarat Victor Becali, pentru Mediafax. 

Vine la FRF?

La lansarea candidaturii pentru preşedinţia FRF, Gică Popescu a susţinut că Chivu şi-a dat acceptul de a face parte din echipa sa. 

„Dacă el va decide să pună ghetele in cui, şi acest lucru se va întâmpla, il aşteptăm alături de noi. Cristi şi-a dat acceptul ca, atunci când va termina cu fotbalul, să se alature acestui proiect“, a spus atunci Gică Popescu.

Chivu şi tripla istorică din 2010

Cristi Chivu şi-a început cariera la Reşiţa, în 1996, iar în România a mai evoluat un sezon la Universitatea Craiova (1998-1999). Ajax, Roma şi Inter Milano sunt cele trei echipe de afară cu care fundaşul a cunoscut gloria. 

În total, Chivu a câştigat patru titluri, unul cu Ajax şi trei cu Inter, de altfel clubul alături de care a reuşit cele mai mari performanţe. 

În 2010, cu Jose Mourinho antrenor, Chivu şi Inter Milano au bifat o triplă istorică, Liga Campionilor, Cupa şi campionatul Italiei. 

În 2002, pe când evolua la Ajax, Chivu a fost declarat, la doar 21 de ani, cel mai bun jucător din campionatul olandez, fiind primul şi singurul român, până acum, care a primit această distincţie. 

Internaţional român din 1999, Chivu s-a retras de la naţională în 2011, după 3 goluri în 75 de meciuri sub tricolor. A participat alături de România la două turnee finale, Euro 2000 şi Euro 2008, dar rămâne cu regretul că n-a prins niciun Mondial.

27 de goluri în 486 de meciuri a reuşit Chivu în carieră, pentru echipele de club

Citeşte şi 

Chivu încheie socotelile cu fotbalul de performanţă: de ce nu mai poate juca şi când îşi va anunţa retragerea oficială

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite