COSR a decis! Ce se întâmplă cu sportivii depistaţi pozitiv cu meldonium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a fost lovită şi ea de scandalul meldoniumului, substanţa interzisă care a dus la suspendarea tenismenei Maria Şarapova.

Comitetul Executiv al COSR a decis ca sportivii depistaţi pozitiv să nu fie selecţionaţi pentru Jocurile Olimpice de Rio de Janeiro, care vor avea loc în perioada 5-21 august, informează site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

"Hotărârea se înscrie în linia politicii declarate a COSR, aceea de a avea toleranţă zero în faţa dopajului. Totodată, se aşteaptă finalizarea investigaţiilor şi comunicarea oficială a deciziilor Agenţiei Naţionale Anti Doping, şi totodată punctul de vedere al federaţiilor sportive implicate", se mai arată în comunicatul COSR. 

Cazurile de dopaj din ultimele luni din sportul românesc, majoritatea cu meldonium, sunt următoarele: Mihai Donisan, Claudia Ştef, Daniela Stanciu, Mirela Lavric (atletism), Liviu Dumitrescu, Leonid Carp, Ştefan Strat (canoe), Elena Meroniac, Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag şi Daniel Burciu, Ionuţ Mitrea, Constantin Mironescu (kaiac).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite