Cosmin Contra mizează diseară pe un gol al ratangiului petroliştilor, Gicu Grozav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul îşi joacă astăzi în Olanda şansa de a prinde play-offul Ligii Europa, în faţa unui adversar dintr-un campionat puternic, iar antrenorul Cosmin Contra crede că internaţionalul român îşi poate spăla păcatele cu un gol în poarta olandezilor

Dintre toate echipele româneşti angrenate în cupele europene, Petrolul a dat peste cel mai dificil adversar, Vitesse Arnhem, ocupanta locului patru în Olanda şi echipa care anul trecut a bătut-o pe Ajax peste tot pe unde a prins-o. Deşi plecată clar cu şansa a doua, echipa din Ploieşti a jucat bine în meciul tur, dominând autoritar partida, dar un penalty inexistent şi câteva ratări mari au făcut ca scorul pe tabelă să fie doar 1-1. „Lupii” sunt însă încrezători în şansa lor, iar Cosmin Contra a sacrificat oarecum ultima etapă de campionat, folosind mai multe rezerve, pentru a odihni titularii în perspectiva jocului din Olanda. În weekend Petrolul a făcut doar 0-0 acasă, cu FC Braşov, un meci în care Gicu Grozav  şi-a regăsit vocaţia de ratangiu, luftând de două ori din faţa porţii.
Şi totuşi, omul despre care Contra crede că va fi decisiv la Arnhem este chiar Grozav. „Va face un meci mare şi jne va califica”, a declarat Contra despre tânărul internaţional (12 selecţii şi 3 goluri pentru România). Fotbalistul de 22 de ani, curtat în vară insistent de Bologna, care nu l-a vrut însă decât sub formă de împrumut, variantă refuzată de ploieşteni, începuse bine sezonul, dar „scăriţa” ratată din penalty în meciul cu Pandurii şi apoi ratările din meciul cu FC Braşov l-au afectat psihic. „Gicu e un fotbalist tânăr care trebuie să înveţe din greşelile pe care le face. Dacă nu o va face atunci va avea cu adevărat o problemă”, a mai spus Contra. Tehnicianul „lupilor” a plecat supărat în Olanda, deoarece la aeroportul „Henri Coandă” bagajele echipei depăşeau limita admisă, iar personalul de la îmbarcare a cerut ca ele să fie redistribuite. Antrenorul s-a enervat şi a acuzat că se fac „ţigănii cu o echipă care reprezintă România în Europa”, dar până la urmă lucrurile s-au rezolvat. Faţă de meciul tur, Vitesse a mai câştigat o  săptămână de pregătire, dar a şi debutat în campionat, învingând cu 3-1 pe Heracles.


400 de fani ai Petrolului îşi vor suţine echipa la Arnhem

Contează punctele
Toate cele trei echipe româneşti care joacă azi trebuie să lupte pentru orice punct pus în joc deoarece acestea contează în clasamentul în virtutea căruia se stabileşte numărul de echipe pe care-l va avea România din toamnă în cupele europene. Ţara noastră se luptă cu Israel, Cipru, Cehia şi Danemarca şi ar putea avea la toamnă 5 echipe în Europa. 

Echipe probabile
Vitesse : Vetlhuizen – Van de Struijk, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt – Leerdam, Havenaar, Janssen – Ibarra, Reis, Chanturia
Antrenor: Peter Bosz
Petrolul : Pecanha – Alcenat, Geraldo, Manasse, Guilherme – Mustivar, Hoban – Boudjema, Hamza, Grozav – Dore
Antrenor: Cosmin Contra

VITESSE ARNHEM – PETROLUL PLOIEŞTI (în tur 1-1), azi, ora 21.00, Digisport 1
  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite