Coronavirus schimbă tot: Cum se va organiza cursa Bucharest Family & 10k

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucuria sosirii la finish nu va mai exista în acest an
Bucuria sosirii la finish nu va mai exista în acest an

Ediţia a 5-a a fost amânată, mai întâi, pentru 22 august, însă nici la această dată nu va avea decorul obişnuit, din anii trecuţi.

Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul celor mai mari evenimente de alergare stradală din România - care reunesc anual peste 45.000 de alergători din peste 75 de ţări - anunţă că ediţia din acest an a UNIQA Asigurări Bucharest Family &10K, programată pentru data de 22 august 2020, va avea loc virtual, având în vedere incertitudinile legate de condiţiile de desfăşurare în contextul apropierii de data stabilită, precum şi specificul evenimentului, care promovează practicarea sportului în familie, indiferent de vârstă.

Organizatorii îşi doresc să vină în sprijinul ONG-urilor asociate evenimentului, a căror finanţare a trecut în plan secund în această perioadă, în care fondurile au fost direcţionate preponderent către lupta împotriva virusului COVID19. Totodată, conform sondajului de opinie realizat cu sprijinul Quantix Marketing Consulting în rândul participanţilor la evenimentele organizate de Bucharest RUNNING CLUB în 2019, s-a observat o scădere considerabilă a timpului alocat alergării în perioada pandemiei, iar participarea la eveniment, chiar şi virtual, sperăm să încurajeze menţinerea şi dezvoltarea fenomenului de alergare.

“UNIQA Asigurări Bucharest Family &10K continuă să fie un eveniment prin care încurajăm o viaţă sănătoasă prin sport. Experienţa acestei perioade ne arată, mai mult ca oricând, că este important să avem grijă de sănătatea noastră şi să ne protejăm pe noi, pe cei apropiaţi, dar şi comunitatea din care facem parte. În acest spirit, organizăm şi ediţia de anul acesta a evenimentului, în cadrul căreia participanţii vor lua startul şi vor trece linia de finish online, dintr-o multitudine de locaţii, în deplină siguranţa, dar şi cu bucuria ca implicarea lor s-a transformat în fapte bune. Pe 22 august, vă invităm, într-un cadru virtual cu totul inedit, să alergaţi şi să sprijiniţi cauzele caritabile asociate evenimentului sportiv.” a declarat Nadia Pietreanu, Director Marketing şi Strategie Dezvoltare Vânzări UNIQA Asigurări.”

"Este important ca oamenii să continue să alerge, pentru că reprezintă deja o comunitate, care ar fi păcat să se destrame în condiţiile speciale ale perioadei actuale. De asemenea, este important ca evenimentele să se desfăşoare în continuare, în orice formă este posibil, pentru ca ONG-urile să fie susţinute, iar problemele cu care se confruntă să fie ascultate, ca informaţia să ajungă la cei care pot să se implice, la cei care pot face diferenţa pentru cauzele sociale şi de mediu pe care le reprezintă acestea," a declarat Valeria Răcilă Van Groningen, preşedinte Bucharest RUNNING CLUB.

Alergătorii vor lua startul în acelaşi timp, chiar dacă pe traseele alese de ei înşişi, fiecare pentru cauza pentru care au optat, în speranţa că, în acest fel, se va genera, măcar o parte, din energia bună, pe care o crează un astfel de eveniment. Timp de 3 ore, Bucharest RUNNING CLUB va transmite în direct pe pagina de FB a evenimentului, pe YouTube şi pe aplicaţia #RunRomania (disponibilă în PlayStore şi AppStore), încălzirea, interviuri cu reprezentanţii ONG-urilor pentru care se aleargă, imagini cu alergători din diverse zone din Bucureşti, fotografii pe care alergătorii le vor transmite către organizatori pentru a fi publicate. În urma intervenţiilor din transmisiunea live, prin tragere la sorţi, se vor acorda şi premiile oferite de partenerii evenimentului.

Alergătorii deja înregistraţi la cea de a cincea ediţie a UNIQA Asigurări Bucharest Family & 10k, vor fi transferaţi automat pentru cea de-a şasea ediţie, care va avea loc în 2021 şi vor primi un voucher care le va permite participarea gratuită la ediţia virtuală din 22 august 2020.

Cei care doresc să se înregistreze la ediţia virtuală, înscrierile sunt deschise pe https://registration.mylaps.com/virtualrun, link care poate fi accesat de pe site-ul evenimentului  www.bucuresti10km.ro. Alergătorii pot alege între cursa de 10km individual şi cea de 10km Echipă (2x5 km), urmând să intre în posesia kitului de participare în săptămâna 10-16 august. Imediat după încheierea competiţiei, pentru a fi incluşi în clasament şi a primi medalia de finisher, participanţii trebuie să transmită o poză cu timpul înregistrat (cu orice aplicatie sau pe orice dispozitiv ales pentru cronometrare), precum şi să încarce pe aplicaţia #RunRomania o fotografie din timpul alergării, cu numărul de concurs vizibil pentru identificare. 

ONG-urile partenere evenimentului prezente la cea de-a V-a ediţie a UNIQA Asigurări Bucharest Family & 10k sunt: Asociaţia Ajungem Mari, Asociaţia Câştigă Viaţă, Asociaţia Little People, Asociaţia MagiCamp, Asociaţia The Social Incubator, Asociaţia Touched Romania, Hope&Homes for Children, Hospice, Light into Europe, N-avem Sânge, Pădurea Copiilor, Special Olympics, Viitor Plus, Habitat for Humanity, Salvaţi Copiii,Teach for Romania, Pachamama,  Asociaţia Aura Ion, Asociaţia România fără Orfani.

Cea de-a cincea ediţie a UNIQA Asigurări Bucharest Family & 10k este susţinută de: UNIQA Asigurări- sponsor oficial şi de sponsorii de eveniment Zuzu Fit, Izvorul Minunilor, Isostar, Regina Maria, World Class, Bucureşti Mall.

Informaţii complete privind regulamentul de desfăşurare al competiţiei sunt disponibile pe www.bucuresti10km.ro. 

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiţii. Toate competiţiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor) şi IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  - www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte şi evenimente sportive. BRC organizează competiţii proprii dar şi evenimente de sport de masă pentru companii şi ONG-uri. Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, www.runinbucharest.com. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite