Consolarea lui Begu: Cu ce rămâne Irina, bătută la Madrid de „regina“ revenirilor spectaculoase

0
Publicat:

Aventura frumoasă a Irinei Begu (32 de ani, 35 WTA) la Madrid Mutua Open s-a încheiat în sferturi. Dar nu oricum, ci după un meci aprig, de 2 ore și 55 de minute cu o adversară de Top 10 mondial.

Begu png

În duelul cu grecoaica Maria Sakkari (27 de ani, 9 WTA), Irina a fost învinsă, mai ales din cauza faptului că, după un prim set cât un meci întreg, de 74 de minute, a cam rămas fără „combustibil“. În plus, Sakkari e jucătoarea cu cele mai multe răsturnări de scor, în acest sezon. Concret, contra Irinei Begu, grecoaica a bifat a 6-a partidă din 2023 în care a obținut victoria după un prim set pierdut. Doar rusoaica Anastasia Potapova (22 de ani, 25 WTA) se mai poate lăuda cu un astfel de bilanț, în actuala stagiune.

Revenind la Begu, în ciuda înfrângerii, aceasta a părăsit Madrid cu cel mai mare cec din acest sezon, în valoare de 161.525 de euro. Și cu o urcare spectaculoasă în clasamentul WTA în care, începând de luni, va ocupa locul 27 WTA, fiind prima „rachetă“ a României. Begu, cu cinci victorii în șapte meciuri pe zgură în 2023, toate fără set pierdut, va juca, la Roma, între 9-21 mai. Apoi, va merge, la Paris, pentru French Open (22 mai – 11 iunie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite