Condiția impusă sportivilor ruși pentru participarea la Wimbledon. Kasatkina: „Apreciem oportunitatea”

0
Publicat:

Jucătoarea de tenis Daria Kasatkina este bucuroasă de faptul că va putea participa la Wimbledon, după ce anul trecut, șansa i-a fost ruinată de război. Anul acesta, sportivii din Rusia și Belarus pot participa la turneu, dacă respectă o anumită condiție.

Daria Kasatkina, locul 8 WTA FOTO Facebook
Daria Kasatkina, locul 8 WTA FOTO Facebook

Anul trecut, organizatorii turneului le-au interzis participarea sportivilor din Rusia şi Belarus, în semn de prostest față de începerea așa-zisei campanii militare din Ucraina, susținută de Belarus. Daria Kasatkina, locul 8 WTA, spune că, în acest moment, se simte norocoasă. Mai mult decât atât, ea a numit tenisul drept cel mai norocos sport”, întrucât „99% dintre sportivii din Rusia” nu au această șansă.

Mă bucur că voi putea reveni în acest an şi, sincer, suntem cel mai norocos sport, pentru că încă putem concura. 99 la sută din sportivii din Rusia nu au putut merge la competiţii internaţionale. Apreciem real oportunitatea pe care o avem şi faptul că putem fi pe scena internaţională”, a afirmat rusoaica, pentru BBC News.

Sportiva, care învins-o, duminică, pe sportiva ucraineană Lesia Tsurenko, în 16-imile Mutua Madrid Open, cu scor 6-4, 6-2 și-a reamintit și de cât de tristă a fost anul trecut, pe vremea asta.

Am fost tristă anul trecut, când am ratat Wimbledonul. Evident, a existat un motiv, dar totuşi a fost dureros”, a spus Kasatkina.

Condiția de participare la Wimbledon, pentru sportivii din Rusia

Sportivii care participă în acest an trebuie să completeze o declaraţie personală prin care se distanţează de război şi de stat. De asemenea, sportivii din cele două ţări au libertatea de a participa la turnee din alte ţări sub drapel neutru, ceea ce reprezintă un noroc pentru jucătorii şi jucătoarele de tenis, având în vedere faptul că alte sporturi au interzis total participarea sportivilor din Rusia şi Belarus.

Pe de altă parte, All England Club şi Lawn Tennis Association au promis că vor acoperi costurile de cazare pentru sezonul pe iarbă pentru orice sportiv ucrainean care evoluează în calificări sau pe tabloul principal la Wimbledon.

În plus, ei se vor putea antrena pe terenuri la All England Club şi în Surbiton, după French Open.

Majoritatea sportivilor nu se pot întoarce la bazele lor de pregătire, nu pot merge acasă, aşa că sunt de părere că este total de înţeles faptul că li se oferă oportunitatea de a se antrena la Londra. Nu pot pleca acasă, trebuie să fie mereu pe drumuri şi trebuie să plătească tot timpul cazarea, aşa că are mult sens decizia britanicilor”, a mai spus Kasatkina.

Daria Kasatkina a semnat deja declaraţia personală pentru Wimbledon. Ea nu a primit o strângere de mână din partea Lesiei Tsurenko la finalul meciului de la Madrid. Însă nu acest lucru o întristează cel mai mult.

Cel mai trist este că războiul continuă. Evident că sportivele din Ucraina au multe motive să nu ne strângă mâna. Accept asta. Este o situaţie foarte tristă. Am fost bucuroasă totuşi că ea mi-a făcut cu mâna când a ieşit de pe teren”, a adăugat Kasatkina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite