Arbitrii de linie de la turneele de tenis masculin vor fi înlocuiți cu un sistem electronic, din 2025

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul va acoperi toate liniile terenului pentru pentru a înregistra cu precizie toate ieșirile mingii în afara suprafeței de joc.

Arbitru de linie, la tenis. Foto: Arhiva Adevărul
Arbitru de linie, la tenis. Foto: Arhiva Adevărul

Arbitrii de linie de la toate turneele Asociației Profesioniştilor de Tenis (ATP) vor fi înlocuiţi cu un sistem electronic din 2025, a transmis vineri serviciul de presă al ATP.

Sistemul va acoperi toate liniile terenului pentru a înregistra cu precizie ieșirile mingii în afara suprafeței de joc, în timpul meciurilor. Noua tehnologie va oferi, de asemenea, un nou nivel superior de statistici pentru analiza caracteristicilor jucătorilor de tenis.

Acesta este un moment de referință pentru sportul nostru. Tradiția se află în centrul tenisului, iar judecătorii de linie au jucat un rol important în joc de-a lungul anilor. Cu toate acestea, avem responsabilitatea de a îmbrățișa inovația și noile tehnologii. Sportul nostru merită cea  precisă formă de desfășuare a jocului și suntem încântați că din 2025 o vom putea introduce pe tot parcursul turneului”, a declarat șeful regiunii Asia-Pacific din cadrul ATP, Andrea Gaudenzi.

Un sistem similar a fost testat pentru prima dată la un turneu de tenis de la Milano în 2017. De atunci, soluția respectivă a fost testată în mai multe alte competiții, alături de  arbitri tradiționali. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite