CNN răspunde la cele mai „arzătoare“ întrebări în cazul Şarapova. Riscă o suspendare de cel puţin doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sarapova foto ausopen.com

Maria Şarapova a recunoscut că a folosit o substanţă interzisă şi îşi aşteaptă acum sancţiunea pentru încălcarea regulamentelor antidoping.

Maria Şarapova a fost testată pozitiv la un control care a avut loc pe 26 ianuarie la Australian Open. În organismul ei s-au găsit urme de Meldonium, un medicament folosit de obicei pentru tratarea problemelor cardiace. E o substanţă care a apărut pe lista substanţelor interzise abia din acest an, iar Şarapova se va folosi de acest argument, ea invocând deja faptul că nu era la curent cu modificările survenite pe această listă.

Pornind de la ceea ce ştim în acest moment şi bazându-ne pe ce s-a întâmplat în trecut, CNN a răspuns întrebărilor pe care toată lumea şi le pune în cazul Şarapova.

1.Când va fi anunţată perioada de suspendare a Şarapovei?

Ţinând cont de precedentele cazuri de dopaj din tenis, nu ne putem aştepta ca Federaţia Internaţională de Tenis să se pronunţe mai repede de două luni. Sârbul Viktor Troicki a refuzat să ofere o probă de urină în aprilie 2013, iar în iulie era suspendat pentru 18 luni. Croatul Marin Cilici a căzut un test în martie 2013, dar şi-a primit sancţiunea abia în septembrie, fiind suspendat pentru nouă luni. Mai trebuie spus că ambii tenismeni şi-au căutat dreptatea la Curtea de Arbitraj pentru Sport, care le-a diminuat perioada de suspendaare.

2.Cât riscă Şarapova să stea pe tuşă?

CNN consideră că Maria Şarapova poate primi o suspendare de patru ani! Totuşi, dacă ea dovedeşte că nu a avut intenţia de a-şi mări capacitatea la efort, poate scăpa cu o interdicţie de doi ani. Chiar şi-aşa, a rfi o sancţiune drastică pentru o sportivă de 28 de ani, care ar fi nevoită să o ia de la zero după o perioadă îndelungată. 

3. Ce este Meldonium?

Un medicament atinischemic, folosit pentru a trata problemele cardiace. De ce nu a fost el pus pe lista neagră până acum? Agenţia Mondială AntiDoping (WADA) spune că abia acum s-a descoperit că acest medicament îmbunătăţeşte performanele sportivilor şi ajută la o recuperare mai rapidă 

4.  Mai merge Şarapova la Olimpiadă?

Preşedintele federaţiei ruse de tenis nu vede nicio problemă în acest sens, considerând că Şarapova poate reprezenta Rusia la Olimpiadă. "Ea doar a urmat prescripţia doctorului", spune Shamil Tarpischev. Totuşi, e aproape imposibil de crezut că acest lucru se va ntâmpla. 

[<a href="//storify.com/Alinavasile/maria-sarapova-a-picat-un-test-antidoping" target="_blank">View the story "Maria Şarapova a picat un test antidoping" on Storify</a>]

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite