CM 2014 Record de goluri în faza grupelor: 136. Messi, Neymar şi Muller, lideri în clasamentul golgeterilor. Cine a şutat şi cine a pasat cel mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leo Messi a marcat un gol cu Bosnia, unul cu Iran şi două cu Nigeria FOTO Reuters
Leo Messi a marcat un gol cu Bosnia, unul cu Iran şi două cu Nigeria FOTO Reuters

Faza grupelor de la Cupa Mondială s-a încheiat, e momentul pentru un scurt bilanţ înaintea optimilor de finală din Brazilia.

@ În cele 48 de meciuri din faza grupelor s-au marcat 136 de goluri. Ca număr total de goluri este un record, nu şi ca medie (2,8 goluri pe meci). Totuşi, în 2010, media de goluri în faza grupelor a fost mai scăzută (2,3).

@ Ca timp efectiv de joc, media este de 55,5 minute pe meci, mai slabă ca la Cupa Mondială din Africa de Sud (69,8 minute de timp efectiv de joc)

@ Media cartonaşelor roşii este de 1 "roşu" la 5 meciuri (0,2), iar a "galbenelor de 2,7.

@ Olanda a dat cele mai multe goluri (10), urmată de Columbia (9). 

@ Germania a pasat cel mai mult (2120 de pase în 3 meciuri) şi cel mai precis (85 la sută dintre pase şi-au găsit destinaţia).Totuşi, la nivel individual, argentinianul Mascherano are cele mai bune cifre în dreptul paselor: 274 de pase, aproape 90 la sută corecte.

@ Muller (Germania), Neymar (Brazilia) şi Messi (Argentina) conduc clasamentul golgeterilor, cu 4 reuşite. 3 goluri au înscris James Rodriguez (Columbia), Benzema (Franţa), Robben, Van Persie (ambii Olanda), Shaqiri (Elveţia), Enner Valencia (Ecuador).

@ Franţa e echipa care a şutat cel mai mult (de 62 de ori) şi cel mai precis (39 de şuturi pe poartă).

@ Bayern Munchen e echipa care are cei mai mulţi jucători calificaţi în optimi - 11: Daniel van Buyten (Belgia), Dante (Brazilia), Manuel Neuer, Jerome Boateng, Phillip Lahm, Mario Gotze, Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger, Thomas Muller (Germania), Arjen Robben (Olanda), Xherdan Shaquiri (Elveţia). Ar fi putut avea chiar mai mulţi dacă francezul Ribery nu se accidenta înaintea Mondialului sau dacă în optimi se calificau şi Javi Martinez (Spania) şi Mandzukici (Croaţia). 

TABLOUL COMPLET AL OPTIMILOR DE FINALĂ

PE CINE VEDE BRAZILIANUL RONALDO ÎN FINALA CM

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite