CM 2014. Klose poate ajunge golgheterul all-time al CM dar cea mai bună medie de meciuri/goluri o are un alt fotbalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miroslav Klose
Miroslav Klose

Germanul l-a egalat pe Ronaldo în topul marcatorilor all-time de la Cupa Mondială şi în disputa cu SUA are şansa de a-l depăşi pe acesta.

Când s-a apucat de fotbal, Miroslav Josef  Klose nu visa decât să joace pe un stadion cu multă lume, nicidecum să devină unul dintre recordmenii Cupei Mondiale. Fotbalistul născut în Polonia, pe 9 iunie1978, a stat extrem de puţin în ţara natală, deoarece tatăl său, fotbalist profesionist, a prins un contract în Franţa, la Auxerre, şi toată familia s-a mutat acolo. Mama lui Klose a fost şi ea sportivă de performanţă, fiind componentă a lotului naţional de handbal al Poloniei. Familai Klose s-a mutat în Germania, în 1986 şi acolo a rămas. Miroslav a început fotbalul la nouă ani, dar a explodat la 21, când  a devenit golgheterul lui Kaiserslautern.
Polonezii au încercat să-l atragă în naţionala lor, dar Klose a refuzat deşi încă nu se afla în vederile nemţilor. Şi-a aşteptat şansa şi în 2001, ea a venit, selecţionerul de atunci Rudi Voller, chemându-l să joace pentru Germania. Din 2001 şi până acum, Miroslav Klose a strâns 133 de meciuri şi a marcat de 70 de ori sub tricoul alb-negru. E golgheterul all-time al Germaniei şi prin reuşita din meciul cu Ghana l-a egalat pe brazilianul Ronaldo în topul marcatorilor la turneele finale ale CM. Are 15 goluri împărţite astfel: 5 (2002), 5 (2006), 4 (2010), 1 (2014).

Atacantul lui Lazio l-ar fi putut egala pe Ronaldo chiar din 2010, însă n-a mai jucat finala mică a competiţiei, deoarece era uşor accidentat. A aşteptat patru ani şi a punctat din nou, chiar dacă acum nu mai e titular în naţionala lui Joachim Low. Cum însă nemţii nu s-au mai descurcat la fel de bine contra Ghanei, aşa cum o făcuseră împotriva Portugaliei, probabil Klose va fi titular la meciul următor, cel contra Statelor Unite.

Deşi poate deveni liderul acestui top, Miroslav Klose nu stă extraordiant la capitolul mediei de goluri.  Aici topul este dominat de francezul Just Fontaine şi de ungurul Sandor Kocsis. Primul  a marcat 13 goluri în şase partide.  Fontaine a participat la un singur Mondial, cel din 1958, când a marcat toate cele 13 goluri ale sale: 3 cu Paraguay, 2 cu Iugoslavia, 1 cu Scoţia, 2 cu Irlanda de Nord, 1 cu Brazilia şi 4 cu Germania. Cel de-al doilea a punctat de 11 ori în cinci meciuri, toate disputate la Mondialul din 1954: 3 cu Coreea de Sud, 4 cu Germania, 2 cu Brazilia şi 2 cu Uruguay

Golgheterii all-time ai CM
Jucător Goluri / Meciuri
Klose (Germania) 15/20
Ronaldo (Brazilia) 15 /19
Gerd Muller (Germania) 14/13
Fontaine (Franţa) 13/6
Pele (Brazilia) 12/14
Kocsis (Ungaria) 11/5
Klinsmann (Germania) 11/17

fontaine

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite