Cîrstea, la o victorie de o realizare remarcabilă: Sorana a trăit o zi fantastică la Dubai, cu vești bune pe bandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorana Cîrstea e genul de jucătoare cu care nu știi niciodată la ce să te aștepți! Bilanțul ei din actuala stagiune confirmă această realitate. „Sori“ a pornit cu stângul în 2024, cu trei înfrângeri la rând. Și continuă să aibă mari fluctuații. Chiar și așa, între timp, a ajuns la 5 victorii și 5 înfrângeri. Iar la Dubai dă semne că jocul ei s-a îmbunătățit!

Sorana Cîrstea va împlini 34 de ani pe 7 aprilie. FOTO: Arhiva Adevărul
Sorana Cîrstea va împlini 34 de ani pe 7 aprilie. FOTO: Arhiva Adevărul

După o victorie impresionantă în turul I, care i-a adus porecla de „Serena Cîrstea“, astăzi sportiva născută la Târgoviște și-a continuat marșul triumfal în Emirate. În turul II, ea a trecut, fără prea mari emoții, de rusoaica Veronika Kudermetova (26 de ani, 19 WTA), scor 6-1, 6-4.

Acest succes clar a fost urmat de o veste foarte bună pentru Cîrstea! În optimi, era de așteptat ca aceasta să dea de Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii. Nu se va întâmpla însă așa, deoarece campioana de la Australian Open a fost învinsă, surprinzător, de Donna Vekic (Croația, 27 de ani, 31 WTA). Vekic a revenit de la un prim set pierdut, 6-7, și s-a impus în următoarele două, făcând instrucție cu Sabalenka în decisiv: 6-3, 6-0!

Așadar, în optimile de la Dubai, vom avea confruntarea Cîrstea – Vekic. De mare importanță pentru jucătoarea din România! Dacă o va învinge pe Vekic, „Sori“ va acumula 2.048 de puncte în clasamentul live, actualizat în timp real. Și va urca pe 21 WTA! Astfel, Sorana își va egala cea mai bună clasare din carieră, la aproape 34 de ani. Cîrstea a atins locul 21 mondial pentru prima dată, în august 2013!

Revenind la meciul Cîrstea – Vekic, învingătoarea acestui duel va juca, în sferturi, fie cu Vondrousova (8 WTA), fie cu Samsonova (15 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite