Ciocnirea titanilor, cu miză uriașă: finala Euro 2024. Franța încearcă diseară să răpună definiția perfecțiunii

0
Publicat:

Franța și Spania au ajuns în semifinalele Euro 2024 după parcursuri diametral opuse. Les Bleus au părut că s-au târât în careul de ași, în timp ce ibericii au făcut-o triumfător, cu prestații și rezultate de răsunet.

Spania e considerată favorită, având 5 victorii din 5 la Euro 2024. Foto PRO TV
Spania e considerată favorită, având 5 victorii din 5 la Euro 2024. Foto PRO TV

Chiar și așa, meciul de diseară de la Munchen nu are o favorită certă. Asta pentru că Franța, deși a scârțâit în atac, a avut o defensivă extraordinară, primit un singur gol în cele 5 partide disputate până acum la Campionatul European. Și acela a venit din penalty, într-un meci cu Polonia, fără mare miză, când ”cocoșii” erau deja calificați în fazele eliminatorii.

De partea cealaltă, Spania a fost perfectă, impresionând cu 5 victorii din 5 partide, ultima fiind cea mai importantă: 2-1 în sferturi cu țara-gazdă, Germania, cu un gol venit în penultimul minut al reprizelor de prelungiri. Însă meciul cu nemții a lăsat urme adânci în echipa lui Luis de la Fuente. Acesta nu se va putea baza pe fundașul dreapta Dani Carvajal și pe stoperul Robin Le Normand, cei doi fiind suspendați din cauza cartonașelor primite în meciul cu Germania, dar nici pe mijlocașul Pedri, accidentat după un fault cinic al lui Toni Kroos.

Măsuri speciale pentru anihilarea lui Kylian Mbappe

Până acum, vedeta Franței, Kylian Mbappe, a făcut un Euro 2024 modest, reușind să înscrie un singur gol, din penalty, contra Poloniei. Ba mai mult, împotriva Portugaliei a cerut schimbarea între cele două reprize de prelungiri, din cauză că era foarte obosit, lucru pentru care a fost taxat cu nota 2 de cotidianul L’Equipe.

5.000.000 de euro este suma cu care va fi recompensată de UEFA echipa care va accede în finala Euro 2024

Însă tot francezul este văzut de iberici drept cheia partidei de diseară. Conform AS, Spania a pregătit meciul cu gândul de a-l bloca pe Mbappe din orice poziție. Jesus Navas, înlocuitorul lui Carvajal, va fi ”umbra” starului din Hexagon, urmând să fie ajutat de Nacho, cel care-i va lua locul lui Le Normand în primul 11. În plus, Cucurella est văzut drept jucătorul care poate face față vitezei extraordinare a lui Mbappe, în timp ce Aymeric Laporte îi va asigura acestuia dublajul.

De partea cealaltă, Spania are doi oameni-cheie, care pot face oricând diferența: Rodri, starul lui Manchester City, care va avea și valențe defensive, și Dani Olmo, jolly-jokerul care a dat peste cap defensiva Germaniei în precedenta partidă.

Euro 2024, semifinale

Astăzi

Spania - Franța (Munchen, 22.00, PRO TV)

Mâine

Anglia - Olanda (Dortmund, 22.00, PRO TV)

Finala se va disputa duminică, 14 iulie, la Berlin (ora 22.00, PRO TV)

Parcursul Franței la Euro

Grupe: 1-0 cu Austria, 0-0 cu Olanda, 1-1 cu Polonia

Optimi: 1-0 cu Belgia

Sferturi: 0-0 (5-3 la lovituri de departajare) cu Portugalia

Parcursul Spaniei la Euro

Grupe: 3-0 cu Croația, 1-0 cu Albania, 1-0 cu Italia

Optimi: 4-1 cu Georgia

Sferturi: 2-1 după prelungiri cu Germania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite