Chiricheş, criticat dur de un fost antrenor al echipei naţionale: "Să nu creadă că e Franz Beckenbauer"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiricheş (în galben) trebuie să revină cu picioarele pe pământ
Chiricheş (în galben) trebuie să revină cu picioarele pe pământ

Greşelile lui Vlad Chiricheş, care a început să o comită aproape la fiecare meci important, au fost analizate şi unul dintre cei mai mari antrenori români.

Emeric Ienei, tehnicianul sub conducerea căruia Steaua a cîştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni, crede că fotbalistul trebuie să înveţe din aceste erori: "El este un jucător cu reale calităţi, însă trebuie să-şi dea seama că are nişte mari lacune în jocul său, la vârsta sa. În anii 90, fundaşii mei centrali de la echipa naţională erau Andone şi Gică Popescu, iar rezerva lor era Emil Săndoi. Să se gândescă la faptul că aceşti jucători ştiau la orice oră să se apere la fazele fixe. În schimb, Chiricheş, dn păcate, are mari lacune în poziţionarea la aceste faze. Nu e normal ca în astfel de faze, adversarul să te prindă cu faţa la poartă", a declarat Ienei.

"Are nevoie de un coleg cu experienţă"

Tot el crede că  faza de apărare a Stelei e jucată de antrenor în mod greşit la fazele fixe. "Cel mai bine ar fi ca Steaua să se apere în zonă şi nu om la om. Din păcate, neşansa lui Chiricheş este că nu are lângă el un fundaş cu patru, cinci ani mai mare ca el şi cu o mai mare experienţă ca să îl ajute în joc. Sunt convins că dacă lângă Chiricheş exista un Gică Popescu sau un Belodedici, altfel juca şi tânărul internaţional", a mai spus tehnicianul de 76 de ani.

"Să pună capul în pâmânt şi să muncească mai mult"

Nea Imi i-a lansat şi un avertisment lui Chiricheş. "Îi atrag atenţia să nu se supere, că el nu e Beckenbauer. Nu poţi să te hazardezi şi să porneşti din apărare cu mingea la picior precum pornea marele fotbalist german. Trebuie să înţeleagă că nu este mijlocaş, iar dacă va pierde mingea, nu are nici cine să îl acopere în apărare. Spre binele lui, ar fi bine să nu se mai arunce aceste sume pe piaţă de 15, 17 milioane de euro. Trebuie să fie conştient că e jucător doar de Steaua şi că a ajuns titular la echipa naţională. Nu trebuie să se îmbete cu apă rece că e jucător de Milan sau de Barcelona, că nu e cazul în acest moment al carierei sale. Sper că Vlad Chiricheş o să înţeleagă din aceste critici, o să pună capul în pământ şi o să muncească mult mai mult. Sunt convins că va ajunge un mare fundaş al României." a spus Emeric Ienei pentru Prosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite