CFR e în sărbătoare, Rapid în „B“:  TAS le-a clujenilor dat cele 24 de puncte înapoi. Cum arată clasamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a întors încă o decizie luată de comisiile româneşti, care au dat-o, din nou, în bară în materie de regulamente.

UPDATE 12.56 - Patronul Rapidului, Valerii Moraru, a acceptat că echipa sa va ajunge în liga secundă, în proporţie de 99%. El a explicat ce urmează pentru Rapid, după evenimentele care au aruncat clasamentul în aer.

---------------

UPDATE 11.45 - Administratorul judiciar al celor de la CFR Cluj a explicat aici cum a fost posibilă victoria clubului în faţa Federaţiei Române de Fotbal, la TAS.

---------------

UPDATE 11.14 - Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat pe site-ul oficial că a pierdut la TAS cazul în care a hotărât depunctarea CFR-ului la data de 4 februarie.

Toate calculele la retrogradare după decizia TAS

Iată ce spune comunicatul FRF:

Tribunalul Arbitral de la Lausanne s-a pronunţat astăzi în cazul procedurilor disciplinare deschise de Federaţia Română de Fotbal pentru clubul FC CFR 1907 Cluj

Decizia Tribunalului anulează deciziile comisiilor Federaţiei Române de Fotbal şi suspendă procedurile discplinare deschise de Federaţia Română de Fotbal până la soluţionarea procesului de insolvenţă în care este implicat clubul CFR Cluj.

După publicarea motivării acestei decizii, Federaţia Română de Fotbal va analiza oportunitatea utilizării  ultimei căi de atac împotriva deciziei.

--------------------

În pauza dintre tur şi retur, CFR Cluj a rămas fără 24 de puncte după ce nu şi-a achitat restanţele către jucători şi furnizori.

Pedeapsa a fost dictată de comisiile Federaţiei Române de Fotbal (FRF) şi a trimis fosta campioană de pe locul 3 pe penultima poziţie a Ligii I. Totuşi, oficialii ardelenilor au contestat decizia din România la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi se pare că au avut câştig de cauză.

După audierile de marţi în care TAS a primit argumentele FRF, dar şi cele prezentate de CFR, elveţienii le-ar fi dat câştig de cauză clujenilor.

Deocamdată, site-ul oficial al celor de la TAS n-a comunicat decizia, nici la rubrica „deciziilor recente“, nici la cea în care apar „comunicatele de presă“. Totuşi, oficialii CFR-ului spun, potrivit gsp.ro, că au luat cele 24 de puncte înapoi.

Ce au declarat?

„Mă aşteptam la această decizie de la TAS. Am avut nişte apărători excepţionali, iar avocaţii şi-au făcut meseria. Nu aveam cum să pierdem pentru că legea insolvenţei ne dădea dreptate. S-a făcut un abuz mare împotriva CFR-ului, atunci cînd s-a luat decizia de a ni se lua cele 24 de puncte. După decizia de azi, am primit deja foarte multe telefoane de la investitori care vor să bage bani la CFR Cluj. Sunt şanse mari ca echipa să arate la fel de bine ca anii trecuţi, când eram o forţă în Liga I. Viitorul va fi mult mai bun pentru noi şi sunt sigur că echipa va arăta mult mai bine“, a declarat preşedintele Iuliu Mureşan.

Ultima bătălie: Gaz Metan versus Chiajna

Cu cele 24 de puncte luate înapoi, CFR Cluj urcă pe poziţia a 3-a, în locul Petrolului, cu 54 de puncte.

În schimb, Gaz Metan Mediaş pică pe primul loc retrogradabil cu 35 de puncte şi se va bate cu Concordia Chiajna (38 de puncte) pentru salvare. Cele două formaţii se vor întâlni chiar în această etapă (vineri, ora 18.30, Digi Sport, Dolce Sport, Look Plus).

În tur, Chiajna a învins Gaz Metan Mediaş cu 2-0. După finalul campionatului, în caz de egalitate de puncte, echipele vor fi departajate în funcţie de rezultatele directe.

Rapid (33 de puncte) e deja la cinci puncte de poziţia a 12-a, ultima care asigură rămânerea în primul eşalon, şi e în „B“, în proporţie de 99%.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite