CFR Cluj şi Astra au fost excluse din cupele europene pentru următoarele trei sezoane. Soluţiile de a ieşi din impas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii şi giurgiuvenii nu vor mai juca în cupele europene
Clujenii şi giurgiuvenii nu vor mai juca în cupele europene

CFR Cluj şi Astra Giurgiu au fost excluse din cupele europene în următoarele trei sezoane, deoarece cele două formaţii au datorii către alte cluburi, angajaţi şi autorităţi, anunţă site-ul oficial al UEFA.

Două dintre cele mai bune echipe din Liga 1, CFR Cluj şi Astra, au probleme mari de ordin financiar. Dacă CFR-ul se confruntă cu o criză după retragerea lui Arpad Paszkany din acţionariat, gruparea din Giurgiu are datorii mari la persoane terţe, chiar dacă patronul Ioan Niculae figurează în topul celor mai bogaţi români.

Cele două cluburi au fost aspru sancţionate de UEFA din cauză că au datorii uriaşe către alte cluburi, fotbalişti sau autorităţi locale sau naţionale. Forul european a decis să suspende pentru următorii trei ani dreptul celor două formaţii de a juca în cupele europene. CFR a primit şi o amendă de 150.000 de euro, în timp ce Astra Giurgiu a fost sancţionată cu 100.000 de euro.

Totuşi, această decizie poate fi anulată în situaţia în care CFR Cluj şi Astra Giurgiu vor face dovada achitării datoriilor până la data de 31 ianuarie 2015.

La 26 septembrie, Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a decis ca primele de participare în cupele europene să fie blocate în cazul a cinci grupări, între care se numărau şi Astra Giurgiu şi CFR Cluj, acestea fiind monitorizate în continuare. UEFA a precizat atunci că primele au fost blocate deoarece s-a constatat că la data de 30 iunie 2014 cluburile aveau "restanţe financiare importante faţă de alte grupări, faţă de angajaţi şi/sau autorităţi", notează Mediafax.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite