Cel mai bun ambasador al României din Orient vine din lumea fotbalului: „Se vorbeşte de el ca de Hagi în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Iubim România datorită lui Cosmin (n.r. - Olăroiu) şi Rădoi“ - un banner afişat de fanii lui Al-Hilal
„Iubim România datorită lui Cosmin (n.r. - Olăroiu) şi Rădoi“ - un banner afişat de fanii lui Al-Hilal

În necunoştinţă de cauză, mulţi îi iau peste picior pe românii care lucrează în fotbalul arab. „Antrenează sau joacă printre «cămile»“ e comentariul cel mai des întâlnit la ştirile despre rezultatele şi performanţele obţinue de români, în Orient. În schimb, arabii au un respect deosebit pentru România şi asta exact datorită celor care sunt ironizaţi în ţară!

Cosmin Olăroiu s-a dus, în 2007, în Asia, iar de atunci, munca sa l-a transformat în cel mai bun ambasador al României în ţările arabe. 

Plecarea sa de la Al-Hilal, din cauza unei decizii abuzive, a declanşat o adevărată revoluţie în Arabia Saudită, o ţară în care manifestările publice împotriva autorităţilor sunt inexistente şi, în orice caz, interzise.

În Emirate, Oli a preluat o formaţie care abia scăpase de la retrogradare, Al-Ain, şi a făcut-o campioană, pentru a doua oară la rând, săptămâna trecută. În plus, fotbalul încântător jucat de echipa românului a făcut ca Al-Ain să fie poreclită „Barcelona arabă“.

Marius Şumudică, un alt tehnician român care activează, în Emirate, la Al-Shaab, a povestit cum e e văzut Olăroiu în zona Golfului Persic.

Ce a spus?

„Lumea vorbeşte de Olăroiu aici, cum se vorbeşte în România de Hagi sau în Portugalia de Figo. A venit la Al-Ain când, echipa era la retrogradare, şi a câştigat două campionate. E un adevărat ambasador al fotbalului românesc“, a spus Şumi la Sport Total FM.

Pe lângă rezultatele sale excelente, Olăroiu a ţinut mereu să promoveze imaginea României în zonă. Anul trecut, după ce a câştigat primul său titlu în Emirate, fostul tehnician al Stelei a sărbătorit succesul cu tricolorul la gât.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite