Ce transferuri mai pregăteşte CSM Bucureşti? Vasiliu: „Suntem pe ultima sută de metri cu negocierile!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, s-a calificat vineri seară, pe teren propriu, în sferturile de finală ale actualei ediţii a competiţiei, după ce a învins formaţia slovenă Krim Mercator, cu 28-26, în penultimul meci din Grupa Principală II.

În urma rezultatului, Krim a rămas cu 6 puncte şi a ratat sferturile de finală, iar CSM a acumulat 9 puncte şi a urcat pe locul 3 în grupă, poziţia fiind consolidată, sâmbătă, prin victoria celor de la Larvik HK pe terenul formaţiei FC Mydtjylland, cu scorul de 28-24.

În ultima partidă, CSM Bucureşti va juca în deplasare cu Team Esbjerg, în 12 martie. Dacă vor termina grupa pe locul 3, „Tigroaicele“ ar putea întâlni în sferturile de finală echipa maghiară Ferencvárosi Torna Club. În 2016, CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, fiind condusă atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior naţionala Ungariei. În 8 mai, CSM s-a impus, la Budapesta, în finala Ligii Campionilor, în faţa formaţiei Györi ETO după prelungiri şi aruncări de la şapte metri, cu scorul de 29-26, iar echipa a readus trofeul în România după 52 de ani.

Pleacă Torstenson şi Martin

Campioana Europei va rămâne din sezonul viitor fără două dintre cele mai importante jucătoare din echipă. Linnea Torstenson (34 de ani) a anunţat că va pleca la o echipă din Franţa, cel mai probabil la Brest Bretagne, echipă la care activează Melinda Geiger şi Allison Pineau. De asemenea, Carmen Martín (29 de ani) ar putea ajunge tot în Franţa.  Bogdan Vasiliu, preşedintele secţiei de handbal, a dat asigurări că suedeza Isabelle Gulldén (28 de ani) va rămâne la CSM, urmând să-şi prelungească angajamentul scadent în această vară. „Cu Bella suntem pe ultima sută de metri cu negocierile. Sper ca săptămâna viitoare să parafăm noua înţelegere. Ea se simte foarte bine la Bucureşti şi cred că va rămâne“, a spus Vasiliu. La capitolul plecări poate fi consemnată şi anunţata retragere a Cristinei Vărzaru (38 de ani), în timp ce o altă achiziţie importantă, pe lângă Cristina Neagu (29 de ani), ar putea fi Linn Blohm (25 de ani).

Ne-am calificat în sferturi, însă trebuie să ne gândim mai bine la jocul echipei, pentru că ne aşteaptă meciuri mult mai grele. Cred că trebuie să ne bucurăm de handbal, ar trebui să fim mult mai motivate Oana Manea Jucătoare CSM Bucureşti
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite