Ce lovitură: Ashleigh Barty revine în tenis, la Wimbledon, la doi ani după retragere

0
Publicat:

Australianca Ashleigh Barty, fostul lider al clasamentului WTA, va reveni, luna viitoare, la Wimbledon (1-14 iulie), pentru prima oară de la câştigarea trofeului la acest turneu de Mare Şlem, urmând să ia parte la competiţia rezervată fostelor glorii ale tenisului.

Ashleigh Barty. FOTO: Arhiva Adevărul
Ashleigh Barty. FOTO: Arhiva Adevărul

În vârstă de 28 de ani, Barty a fost campioană la Wimbledon în proba de simplu feminin în 2021, înainte de a-şi anunţa retragerea din activitatea sportivă, spre surprinderea tuturor, după ce a câştigat trofeul la Australian Open 2022.

Responsabilii competiţiei pe iarbă de la All England Club au anunţat miercuri că jucătoarea de la Antipozi a acceptat invitaţia de a lua parte la proba de dublu rezervată fostelor glorii, care se va desfăşura în paralel cu meciurile oficiale ale turneului de la Wimbledon, ce va debuta la 1 iulie.

Ashleigh Barty, căsătorită cu jucătorul profesionist de golf, Garry Kissick, a adus pe lume un băieţel, Hayden, în iulie 2023.

Barty va lucra, totodată, ca analist şi comentator pentru BBC Sport pe durata competiţiei londoneze de Grand Slam, alături de compatriotul său Nick Kyrgios.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite