Ce înseamnă campionatul românesc: Rusescu a fost vândut pe o sumă mică, iar Rocha a ajuns în liga a doua, în Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rocha a plecat de la Steaua
Rocha a plecat de la Steaua

În timp ce sârbii şi croaţii vând fotbalişti pe milioane de euro, Liga I şi-a trimis cel mai bun marcator din sezonul trecut, la Sevilla, pentru 2,5 milioane de euro. Un alt jucător care a contribuit la titlul cucerit de Steaua cu nouă goluri a ajuns la capătul lumii, în eşalonul secund.

Adi Rocha (27 de ani) a fost un marcator constant în campionatul românesc, în ultimele două sezoane. A punctat de 15 ori la Concordia Chiajna şi a înscris şi 9 goluri la Steaua, înainte de a cădea în dizgraţia lui Gigi Becali şi a fi scos din primul „11“.

Chiar dacă roş-albaştrii au încercat să scape de vârful brazilian, încă din iarnă, trimiţându-l la Pandurii, Rocha a refuzat această variantă. A preferat să stea pe bancă până în vară, pentru a putea părăsi clubul din postura de fotbalist liber de contract. Astfel, fostul vârf al celor de la Energie Cottbus a putut să-şi aleagă singur echipa şi să încaseze şi o sumă la semnătură.

Va fi coleg cu un fost elev al lui Olăroiu

Astăzi, site-ul clubului japonez, Gamba Osaka, a anunţat transferul lui Adi Rocha. Formaţia din Suita e o grupare de tradiţie din Ţara Soarelui Răsare şi a picat în J2, în stagiunea trecută. Acum însă e lider în eşalonul secund şi, aproape sigur, va evolua în J-League, în următorul sezon.

În acest moment, golgheterul lui Gamba Osaka e un alt brazilian, Leandro da Silva, care are 18 apariţii şi 13 reuşite în actualul campionat. În 2009-2010, Leandro da Silva a fost elevul lui Cosmin Olăroiu la Al-Sadd Doha.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite