Ce diferenţiază Spania de România: la ei, aplauze în picioare. La noi, pumni şi frustrare. „Reghe“: „Aşa e la fotbal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Simeone a fost purtat pe braţe de jucătorii lui Atletico. FOTO: Reuters
Diego Simeone a fost purtat pe braţe de jucătorii lui Atletico. FOTO: Reuters

La Liga şi Liga I sunt la ani lumină distanţă la fotbal, dar şi la civilizaţie sportivă. Atletico a sărbătorit titlul cu decenţă la Barcelona, în timp ce, la Ploieşti, Steaua a celebrat şi ea, nu se ştie ce, provocând reacţii lipsite de fair play din partea „lupilor“.

Întâmplarea a făcut ca, sâmbătă, să se dispute finala campionatului spaniol şi un meci, care ar fi putut deveni finala campionatului românesc.

La Barcelona, Atletico a smuls un 1-1 eroic, în condiţiile în care, în primele 23 de minute, a rămas fără doi dintre oamenii săi de bază, Diego Costa şi Arda Turan, ambii accidentaţi. Ca şi cum aceste lovituri nu erau suficiente, catalanii au şi condus cu 1-0 la pauză (Alexis Sanchez 34), rezultat care îi făcea campioni. 

Totuşi, Atletico nu s-a predat, a egalat imediat după pauză (Godin 49), după care a rezistat până la final, cucerind primul titu după 18 ani. Prestaţia elevilor lui Simeone a fost atât de bună, încât, după fluierul final, majoritatea celor prezenţi pe „Nou Camp“ i-au aplaudat pe campioni în picioare. Au existat şi fluierături răzleţe, însă, per ansamblu, bucuria celor de la Atletico şi reacţiile fanilor Barcelonei s-au încadrat în limitele decenţei.

Instigator, nu antrenor

La câteva ore după Barcelona – Atletico Madrid (1-1), la Ploieşti, s-a jucat un meci care n-a avut nicidecum miza celui de pe „Camp Nou“, însă s-a desfăşurat într-o atmosferă la fel de frumoasă. Ca şi în Spania, partida s-a încheiat egal, 0-0, însă similitudinile dintre cele două jocuri s-au terminat aici.

Pe parcursul confruntării, Laurenţiu Reghecampf le-a arătat, în mod repetat, trei degete fanilor „lupilor“, făcând aluzie la locul ocupat de Petrolul în clasament. Ca şi cum aceste gesturi infantile nu erau de ajuns, la final, antrenorul Stelei şi-a chemat jucătorii în jurul său pentru ceea ce ar fi trebuit să fie obişnuitul discurs de după meci. 

În loc să facă o analiză a derby-ului la cald, „Reghe“ le-a ordonat jucătorilor să încingă hora bucuriei în mijlocul terenului. Nu se ştie ce au sărbătorit roş-albaştrii, însă gestul lor a fost interpretat ca o provocare la adresa publicului ploieştean. Drept urmare, portarul brazilian al „lupilor“, Pecanha, a sărit la bătaie, iar de aici a ieşit un circ în toată regula pe gazon. S-au împărţit pumni şi picioare, iar Romario (Petrolul) a fost eliminat de arbitrul Ovidiu Haţegan.

Reghecampf

„Regh“ şi „Lato“ cu chef de glume

La o zi după meci, directorul sportiv al prahovenilor, Cristi Vlad, a povestit ce a trăit pe gazon. „Reghecampf m-a lovit cu capul, ca ultimul om. Cu siguranţă, vom depune un memoriu împotriva lui“, a spus fostul jucător al Petrolului.

Replica lui „Reghe“ a fost una ironică: „Cristi Vlad zice că i-am dat cu capul în gură? M-am aplecat să-i zic ceva la ureche! Cristi Vlad m-a înjurat pe mine, iar eu pe el. Asta e! Suntem în lumea fotbalului“.

Iasmin Latovlevici a fost şi mai dur cu cei de la Petrolul. „Noi am încercat să ne bucurăm şi au venit străinii, care sunt petrolişti de mici, pentru a reacţiona. Noi şi cu mici şi cu bere, am avut şi două-trei zile libere, şi tot nu ne-au bătut. Probabil, a fost frustrare. Sper să-i suspende“, a declarat fundaşul Stelei.

Meciul ar fi trebuit să se încheie cu strângeri de mână, nu cu bucuria provocatoare a steliştilor. Le recomand să vadă decenţa cu care Atletico a sărbătorit pe terenul Barcelonei. Răzvan Lucescu antrenor Petrolul   Cei de la Atletico l-au luat pe Simeone pe braţe pe „Camp Nou“. Dacă jucătorii mei ar fi făcut acest lucru, probabil, ne-ar fi dat cu ceva în cap. Laurenţiu Reghecampf antrenor Steaua  

Martino a demisionat. Vine Luis Enrique?

La finalul unui sezon în care a luat doar Supercupa Spaniei cu Barcelona, Gerardo Martino şi-a anunţat demisia după partida cu Atletico Madrid. „A fost o onoare să antrenez echipa asta. Le cer scuze fanilor pentru că nu ne-am îndeplinit obiectivele“, a declarat tehnicianul argentinian. Potrivit jurnaliştilor spanioli, cele mai mari şanse de a veni în locul lui Martino le are Luis Enrique, care tocmai a plecat de la Celta Vigo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite