Cavani, la PSG, transferul record din istoria fotbalului francez. Salariul şi clauzele incredibile pe care le are în contract. Cea de „bună purtare“ valorează 600.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edinson Cavani şi-a luat la revedere de la fanii lui Napoli. FOTO: Reuters
Edinson Cavani şi-a luat la revedere de la fanii lui Napoli. FOTO: Reuters

PSG a mai dat o lovitură pe filieră italiană, ultima cu Leonardo. Atacantul uruguayan Edinson Cavani se află de luni la Paris, unde efectuează vizita medicală şi urmează să fie prezentat oficial. Napoli se alege în urma transferului cu 64 de milioane de euro.

Ceea ce se bănuia de câteva săptâmâni, s-a confirmat astăzi, odată ce Cavani (26 de ani) a pus piciorul în capitala Franţei. 

Dorit şi de Chelsea şi Manchester City, Cavani a ales în cele din urmă PSG, asta şi pentru că Napoli n-a dorit să negocieze cu echipele respective şi doar le-a anunţat clauza de reziliere pe care o are uruguayanul: 64 de milioane de euro.  

A doborât recordul stabilit în mai, de Falcao 

Clauză pe care  parizienii s-au conformat, în cele din urmă, şi au plătit-o, transformându-l pe Cavani în al cincilea cel mai scump transfer din lume, după Cristiano Ronaldo (94 de milioane de euro, de la Manchester United la Real Madrid), Zinedine Zidane (73 de milioane de euro, de la Juventus la Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (69, 5 milioane de euro, de la Inter Milano la Barcelona) şi Kaka (65 de milioane de euro, de la Milan la Real Madrid). 

„Matadorul“ a ajuns în Italia în 2007, la Palermo, care a plătit 4,7 milioane de euro celor de la Danubio (Uruguay), care l-a vândut trei ani mai târziu lui Napoli, pentru 17 milioane. În tricoul „azzurrilor“, Cavani a impresionat şi şi-a dovedit încă o dată calităţile de golgheter veritabil. A reuşit 104 goluri în 138 de meciuri, sezonul trecut fiind golgheter în Italia, cu 29 de reuşite. 

Recordul pentru o sumă de transfer plătită de o echipă din Ligue I fusese stabilit în acest an, pe 31 mai, când Monaco l-a transferat pe Falcao, de la Atletico Madrid, pentru 60 de milioane de euro. 

Edinson Cavani

Cavani a aterizat luni la Paris, pentru a semna contractul cu PSG. FOTO: Afp

Salariu uriaş, prime uriaşe 

Potrivit presei franceze, Cavani a semnat pe cinci ani cu PSG, unde va avea un salariu anual între 8.5-8.8 milioane de euro. Uruguayanul poare câştiga însă mult mai mult în tricoul parizienilor, potrivit clauzelor din contractul său. Dacă va câştiga campionatul cu PSG, va mai încasa 450.000 de euro, în timp ce Cupa îi aduce doar 220.000 de euro

Marele pot îl va lua în cazul în care PSG se va încununa „regina” Europei. Dacă PSG cucereşte Liga Campionilor, Cavani se alege cu 2.5 milioane de euro!

Francezii mai dezvăluie şi o clauză ciudată, la prima vedere, dar normală dacă ţinem cont de viaţa extrasportivă a fotbaliştilor şi de imaginea pe care încearcă să le-o impună marile cluburi. Cavani are stipulat în contract o clauză de bună purtare, astfel că, dacă nu va aduce prejudicii clubului, pe durata contractului, prin acţiunile sale, Cavani va mai încasa 600.000 de euro! 

Cavani se va întâlni la PSG cu fostul său coechipier de la Napoli, Lavezzi, dar şi cu Pastore, alături de care a jucat la Palermo. Cele mai mari transferuri, în ultima perioadă, ale lui PSG, au fost realizate pe filieră italiană, din Serie A mai sosind Sirigu, Motta, Menez, Verratti sau Ibrahimovic. De altfel, francezii susţin că aducerea lui Cavani înseamnă despărţirea, în viitorul apropiat, de atacantul suedez. 

Transferul lui Cavani a fost şi ultimul supervizat de directorul sportiv Leonardo, care şi-a dat demisia în urma suspendării record pe care a primit-o recent din partea federaţiei franceze. 

Citeşte şi 

Napoli a refuzat o ofertă de 55 de milioane de euro pentru Cavani 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite