Cât a costat patinoarul construit şi inaugurat de Ion Ţiriac la Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac
Ion Ţiriac

Telekom Arena, patinoarul construit de Ion Ţiriac la standardele Federaţiei Internaţionale de Hochei, a fost inaugurat miercuri la Otopeni.

La eveniment au participat invitaţi precum Simona Halep, Horia Tecău, Ilie Năstase, Mihai Leu, Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, Andreea Răducan, Violeta Beclea-Szekely, Octavian Belu, Mariana Bitang, Sandra Izbaşa, Bogdan Stelea, Marius Copil, Mihnea Costoiu, Bogdan Enoiu, Ambasadorul Canadei în România – Kevin Hamilton şi primarul oraşului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, dar şi a circa 150 de elevi din oraşul Otopeni.

 "În trei luni am transformat un câmp într-o locaţie sportivă la norme internaţionale. Semnifică doar o picătură în <<Marea Românească>>, însă, mai important, reprezintă un exemplu că lucrurile se pot realiza atunci când există dorinţa. Sper ca în viitorul imediat clasa politică, în toată structura ei, să adere la această direcţie şi să transforme tineretul, sănătatea şi sportul în reale priorităţi naţionale", a declarat Ion Ţiriac.

Construcţia a costat 3,6 milioane de euro şi beneficiază de 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor şi la 1.000. Patinoarul reprezintă doar prima arenă din complexul sportiv pe care fostul jucător de tenis intenţionează să îl ridice pe aproximativ 20 de hectare în oraşul Otopeni.

Invitată la ceremonia de premiere a fost nr.4 WTA, Simona Halep. Eleva lui Darren Cahill a pozat cu micii hochieşti, a oferit autografe şi a primit de la gazde o pereche de patine: "Voi veni aici să patinez în următoarele zile", a spus Simona la inaugurarea patinoarului.

Patinoarul se afla pe Strada Drumul Gării Odăi, Otopeni, şi va fi deschis publicului în primul trimestru al anului viitor.

tiriac
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite