Simona Halep şi Ilie Năstase au pus la cale planul pentru Fed Cup. Cum va decurge colaborarea dintre ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numit recent în poziţia de căpitan nejucător, Ilie Năstase s-a integrat în echipa de Fed Cup a României, care va evolua în februarie cu Belgia.

Ilie Năstase şi fetele din echipa de Fed Cup a României au socializat la Gala Tenisului Românesc, unde Simona Halep a primit trofeul cuvenit celui mai bun jucător al anului.
Peste două luni, în Sala Polivalentă din Bucureşti, România va înfrunta Belgia, primul pas în tentativa de a reveni în prima Grupă Mondială.  Ilie Năstase (70 de ani) va conduce de pe margine echipa noastră, asumându-şi rolul unui căpitan-nejucător responsabil cu buna dispoziţie. La Gala Tenisului Românesc, Năstase s-a întreţinut cu Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru şi Raluca Olaru, din echipă lipsind doar Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea.
“Fetele cam ştiu ce au de făcut. Eu ce să le fac altceva decât să le încurajez de pe scaun, altceva ce să le fac? Au şi ele antrenorul lor, le voi încuraja în momentele importante. Eu am experienţă cu fetele. Domul Ţiriac are experienţă la băieţi, aveam turneele înainte şi la fete se numea Ilie Năstase. Am fost la Roland Garros anul acesta şi le-am văzut pe ale noastre şi le-am văzut şi pe cele din Belgia. Trebuie să aşteptăm rezultatele de la Australian Open, să vedem ce rezultate au acolo şi apoi putem să discutăm mai multe", a spus Năstase, care mizează pe Simona Halep pentru a readuce România în elită.
"Bineînţeles că voi conta pe Simona Halep, este numărul unu în echipă. Normal că voi conta pe ea. Eu o să-i spun ceea ce e bine pentru ea, dacă nu trebuie să vorbesc, nu vorbesc, voi fi o statuie mută”, a mai afirmat Nasty, contrazis de Simona Halep. 

"Nu, nu o să fie statuie, sunt sigură că nu o să fie statuie. Eu am mai fost prezentă la nişte întâlniri în Fed Cup unde a fost şi dânsul prezent şi chiar a fost destul de emoţionat destul de puternic. A fost alături de noi mereu. Pentru mine e o onoare să îl am pe bancă şi sper să câştig meciurile, de data asta pe amândouă. M-am obişnuit să mă critice domnul Năstase, m-a criticat destul anii precedenţi, aşa că nu e o problemă. Dar sper să joc atât de bine încât să nu mă critice aşa de mult. Eu cred că va veni şi cu buna dispoziţie. Sigur o să ne mai amuzăm pe lângă teren. E plăcut să-l avem în echipă şi sper să ne meargă bine", a spus Halep.

Tecău vrea să fie numărul unu
Premiat pentru performanţa de la Rio, unde a luat argintul alături de Florin Mergea, Horia Tecău a vorbit despre obiectivele pe care şi le-a fixat pentru sezonul următor.  "2017 vreau să-l dedic din nou parteneriatului cu Rojer. Am luat o pauză în acest an pentru mai multe meciuri cu Florin ca să ne îndeplinim acest vis olimpic. Partenerului meu bineînţeles că nu prea i-a convenit pentru că am jucat mai puţine turnee împreună. Au fost şi câteva accidentări în echipa noastră care ne-au tras în jos puţin. Aşa că pentru noi primul obiectiv este câştigarea turneului Australian Open. După aceea ne dorim să menţinem acest ritm, să câştigăm încă un turneu de Grand Slam. Suntem cu ochii pe Australian Open, pe Wimbledon, pe Turneul Campionilor şi să revenim la sfârşitul anului pe locul 1”, a spus Horia, care a apărut cu un nou look, cu barbă.

M-am obişnuit să mă critice domnul Năstase, m-a criticat destul anii precedenţi, aşa că nu e o problemă. Dar sper să joc atât de bine încât să nu mă critice aşa de mult Simona Halep, locul 4 WTA
image

Ce premii s-au acordat
Simona Halep – Jucătoarea anului
Irina Begu – Pentru performanţe deosebite
Monica Niculescu – Cea mai bună ascensiune la dublu
Elena Gabriela Ruse – Cea mai bună ascensiune la senioare
Smaranda Oana Corneanu – Cea mai bună ascensiune în circuitul ITF
Marius Copil – Cel mai bine clasat tenismen român în ierarhia ATP
Horia Tecău şi Florin Mergea – Cea mai bună performanţă a tenisului la JO
Radu Mihai Papope – Cel mai bun tenismen sub 14 ani din Europa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite