Canadienii spun că Bute e un boxer „umflat“ cu pompa: promotorul următorului adversar al românului crede că Bute va fi făcut KO după şase runde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute
Lucian Bute

Confruntarea Lucian Bute – Jean Pascal va avea loc la 18 ianuarie 2014, la „Bell Center“, în Quebec, însă războiul psihologic a început deja.

UPDATE Lucian Bute nu i-a rămas dator lui Yvon Michel şi lui Jean Pascal, atacându-l subtil pe cel din urmă. "El a vorbit mult, încă vorbeşte mult, dar pentru mine asta nu este o problemă. Îmi văd de treburile mele. Sunt mereu în sală şi, în timp ce el vorbeşte pe reţelele de socializare, eu mă antrenez. În 18 (ianuarie), îmi voi face datoria. Îmi voi bucura fanii. Sunt conştient ce trebuie să îmbunătăţesc. Vreau să fiu la nivel maxim", a spus pugilistul român într-o conferinţă de presă.

Lucian Bute: Am mult respect pentru Jean. Sunt mulţumit că am şansa să urc în ring la 18 ianuarie, împotriva lui. 

Lucian Bute şi-a apărat de nouă ori centura IBF, până când a pierdut-o în faţa britanicului Carl Froch, în mai 2012. Atunci, românul a fost făcut KO în runda a 5-a, iar bătaia încasată le-a dat apă la moară celor care au spus mereu că, până la duelul cu Froch, InterBox, firma care îl reprezintă pe Bute, a avut grijă ca românul să aibă parte de adversari accesibili, nişte „saci de box“.

Acum, înaintea meciului cu Jean Pascal, aceste acuze revin în actualitate, de această dată din partea celor care îl reprezintă pe următorul adversar al lui Bute.

Cum îşi argumentează afirmaţia?

Preşedintele GYM, Yvon Michel, a spus într-o conferinţă de presă că, pe lângă faptul că Bute un boxer „umflat“, el nici nu e pregătit pentru duelul cu Jean Pascal.

„InterBox a făcut muncă de promovare pentru a-i face pe toţi din Quebec, şi mai ales pe însuşi Lucian, să creadă că el face parte din elita mondială. Meciul Bute – Pascal va fi o luptă inegală. Pascal se va impune, prin Knock-Out, în runda a 6-a“, a declarat Yvon Michel, potrivit Mediafax.

Acesta şi-a argumentat apoi această previziune, făcând referire la ce au făcut cei doi boxeri, după ce au fost învinşi de Froch. Pascal a pierdut în faţa britanicului în 2008, iar românul în 2012. „Lucian a avut de atunci un singur meci, în timp ce Jean a avut nouă meciuri de la confruntarea cu Froch, cu pugilişti ca Hopkins, Diaconu şi Dawson. În acest interval, la InterBox se pansau rănile fizice şi psihologice“, a adăugat Michel.

Replica din tabăra lui Bute a venit din partea antrenorului Stephan Laraouche: „Când Lucian l-a învins pe Andrade, în Quebec, primul care m-a felicitat lângă ring a fost Yvon Michel. Mi-a spus atunci că Lucian e un mare boxer şi că face parte dintre cei mai buni din lume“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite