Ca-n prima tinereţe. Gică Popescu se pregăteşte cot la cot cu Cernat şi Ianis pentru revederea cu Figo şi Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberat din închisoare la finalul anului trecut, Gică Popescu, care va împlini 49 de ani în octombrie, se antrenează cot la cot cu jucătorii Viitorului în Antalya, „Baciul” urmând să evolueze în februarie într-un amical Real Madrid – FC Barcelona, la nivel de old-boys.

Retras de pe gazon în 2003, “Baciul” nu intenţionează însă să revină în fotbal nici ca jucător şi nici nu va ocupa vreo funcţie administrativă la Viitorul. “Sunt invitat de FC Barcelona, pe 12 februarie, la Riad, pentru un meci al legendelor. Vom juca cu cei de la Real Madrid. L-am rugat pe Hagi să mă lase să vin cu el în cantonament, pentru a mă antrena. Nu puteam să aleg un alt antrenor decât pe Gică Hagi”, a declarat Gică Popescu.  

Fostul fundaş, care a câştigat Cupa Cupelor din postura de căpitan al celor de la FC Barcelona, în 1997, a fost eliberat condiţionat din închisoare în noiembrie 2015, după ce a ispăşit un an şi opt luni, din pedeapsa iniţială de trei ani, o lună şi zece zile, primită în “Dosarul Transferurilor”. Popescu are interdicţia de a se implica la un club de fotbal timp de un an de la eliberare. La partida dintre Real Madrid şi FC Barcelona, care va fi găzduită pe 12 februarie de arena “King Fahd” din capitala Arabiei Saudite, având o capacitate de 68.752 de locuri, vor participa în total 40 de foşti fotbalişti ale celor două echipe. Printre ei se numără portughezii Luís Figo, Deco şi Vítor Baía, brazilienii Ronaldo şi Roberto Carlos, englezul Michael Owen, olandezul Patrick Kluivert, respectiv spaniolii Fernando Hierro şi Manuel Sanchís.

Va juca şi la gala lui Hristo Stoicikov

Hristo Stoicikov împlineşte 50 de ani pe 8 februarie, iar bulgarii vor marca evenimentul printr-o gală luxoasă ce va fi organizată la Sofia pe 20 mai: “50 de ani cu numărul 8”. În acest meci vor mai juca, pe lângă foştii coechipieri ai lui Stoicikov din naţionala Bulgariei, staruri precum Diego Armando Maradona, Michael Laudrup, Carlos Valderrama, dar şi românii Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi. Cei doi au fost colegi cu Stoicikov la FC Barcelona, în anii ’90.

Chivu joacă pentru Inter Forever

Fostul căpitan al primei reprezentative, Cristian Chivu (36 de ani) s-a retras de pe gazon în martie 2014, forţat de o leziune la piciorul stâng. Atunci, Chivu mărturisea că îşi doreşte în primul rînd să meargă normal: “Momentul când voi putea lovi din nou o minge e încă departe”. Totuşi, anul trecut fostul fundaş a început să joace din nou, în 2015, pentru Inter Forever, echipa de old-boys a celor de la Internazionale Milano. Alături de Chivu, la Inter Forever mai joacă legendarii Francesco Toldo, Javier Zanetti, Giuseppe Bergomi, Dino Baggio, Nicola Berti sau Giorgos Karagounis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite