Bute, doborât de clima din Filipine: românul a explicat de ce a ratat meciul care ar fi trebuit să-i relanseze cariera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organismul fostului campion mondial n-a reacţionat bine, deoarece pentru prima dată după mulţi ani, sportivul de 34 de ani a schimbat ţara în care s-a pregătită pentru o luptă.

Lucian Bute ar fi trebuit să se urce, din nou, în ring, la 6 decembrie în primul lui meci după ce şi-a schimbat întreg stafful şi a început să se antreneze cu Manny Pacquiao şi cu Freddie Roach.

Confruntarea cu Roberto Bolonti n-a mai avut însă loc din cauza unei accidentări suferite de pugilistul român. În premieră, Bute a dezvăluit şi un motiv inedit care, în opinia sa, a contribuit la slăbirea organismului său.

„Am schimbat atât antrenorul, preparatorul fizic, cât şi nutriţia. Slăbeam câte trei kilograme, ajunsesem să mă dezhidratez din cauza climei şi a antrenamentelor. Alimentaţia nu mai era cea cu care eram eu obişnuit la Montreal“, a explicat românul la sport.ro.

El a descris şi momentul în care şi-a dat seama că nu mai poate urca în ring cu Bolonti.

„Mă simţeam bine când mă antrenam cu Pacquiao, totul era perfect, dar la un antrenament am simţit o ruptură şi n-am mai putut continua. A doua zi n-am mai putut să mă ridic din pat. Am sunat doctorul şi mi-a recomandat repaus total. Din păcate, a trebuit să ies din acel meci care a avut loc pe 6 decembrie. Îmi pare rău, dar în momentul acela am zis că mai importantă e sănătatea mea. Nu puteam să mă urc în ring dacă nu eram 100%“, a încheiat Bute.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite