Burleanu promovează incompetența: România plătește scump încă o decizie șocantă a federației

0
Publicat:

În nebunia provocată de suspendarea Simonei Halep și apoi întreruperea meciului România – Kosovo a trecut neobservat debutul ratat al României U21 în preliminariile Euro 2025.

Răzvan Burleanu, decizie neinspirată care va lovi direct în naționala de tineret
Răzvan Burleanu, decizie neinspirată care va lovi direct în naționala de tineret

După Campionatul European pe care l-am găzduit în vară, alături de Georgia, și în care ne-am clasat pe ultimul loc, 16 din 16, Adevărul a tot avertizat că înlocuirea lui Săndoi (58 de ani) cu Pancu (46 de ani) e o decizie catastrofală pregătită de federația lui Burleanu. În cadrul unor materiale de analiză, Adevărul a arătat că Pancu, deși un fost fotbalist de clasă, n-are, pur și simplu, competența necesară pentru a fi promovat de la U20 la U21. Iată doar câteva dintre argumentele oferite de Adevărul:

*La U20, Pancu a avut următorul bilanț: 6 meciuri, 1 victorie, 1 egal, 4 înfrângeri, golaveraj: 5-10! Practic, FRF și-a argumentat decizia de a-l promova pe Pancu, fluturând singura sa victorie la U20, 2-0 cu Polonia!

*La nivel de club, antrenorul Pancu a avut două mandate ca „principal“, la Rapid (octombrie 2018 – martie 2020) și la Poli Iași (august 2020 – ianuarie 2021). Ambele catastrofale! La Rapid, a stat pe bancă în opt meciuri de liga a doua: 3 victorii, 1 egal, 4 înfrângeri, golaveraj 13-11. La Poli Iași, a preluat echipa înainte de startul sezonului 2020-2021. Cu Pancu pe bancă, ieșenii au devenit ciuca bătăilor în prima ligă. Și cu o apărare ridicolă, care avea o medie de două goluri încasate pe meci! Într-un final, fostul rapidist a părăsit Poli Iași cu următorul bilanț: 18 meciuri, 4 victorii, 3 egaluri, 11 înfrângeri, golaveraj 16-37!

*Așadar, în întreaga sa carieră de antrenor, la Rapid, Poli Iași și România U20, Pancu a adunat mai multe eșecuri decât meciuri câștigate: 32 de partide, 8 victorii, 5 egaluri, 19 înfrângeri.

Daniel Pancu
Daniel Pancu

Din păcate, la FRF, ca de obicei, n-a contat competența. Iar Pancu a fost instalat la România U21. Marți, în prima etapă a preliminariilor Euro 2025, tricolorii mici au condus în deplasarea de la Elbasan, după reușitele semnate de Grameni (47) și Borza (58). Degeaba însă! Albanezii au întors scorul și au luat punctele, cu golurile marcate în minutele 63, 71 și 88!

Drama e că Albania U21 nu era nici măcar principala noastră contracandidată la calificare. Pentru că ne aflăm într-o grupă, E, din care mai fac parte Elveția U21, Muntenegru U21, Finlanda U21 și Armenia U21.

Euro 2025, sistemul de calificare

Doar primul loc în fiecare grupă preliminară are calificarea asigurată la turneul final din Slovacia. Echipele care vor termina pe 2, în cele nouă grupe preliminare, vor avea un clasament separat pe baza rezultatelor obținute în calificări. Aici, primele trei clasate vor merge și ele la turneul final. Celelalte șase echipe, în schimb, vor juca meciuri de play-off, tur-retur, pe 11 și 19 noiembrie 2024. Învingătoarele vor obține și ele calificarea la Euro 2025. La turneul final din Slovacia vor evolua, în total, 16 echipe naționale Under 21. Gazda întrecerii e calificată din oficiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite