Bucureştiul se pregăteşte de EURO 2020: Unde poate fi admirată Uniforia, mingea oficială a turneului final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
uniforia

În calitate de gazdă a patru meciuri UEFA EURO2020, Bucureştiul se pregăteşte de cel mai important eveniment sportiv defăşurat pe plan local, care va avea loc în perioada 11 iunie - 11 iulie

. Iubitorii Campionatului European de Fotbal pot celebra bucuria fotbalului alături de adidas Uniforia, mingea oficială a campionatului, care a fost amplasată în două zone centrale ale oraşului - Centrul Vechi, la intersecţia dintre strada Lipscani cu strada Smârdan şi la Piaţa Unirii, în zona trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Corneliu Coposu cu I.C. Brătianu.

Lansată în 2019, adidas Uniforia marchează cea de-a 60 a aniversare a turnelui şi este numită astfel în spiritul ideii de unitate şi euforie pe care fotbalul le poate oferi. Numele aduce noi valenţe în contextul actual în care spiritul şi nevoia de solidaritate sunt resimţite pe întregul continent.  

Incluzând coordonatele GPS Bucureştiului alături de ale celorlalte oraşe gazdă, designul mingii adidas Uniforia prezintă linii îndrăzneţe, elemente negre îngroşate cu efect de pensulă care “traversează” mingea, simbolizând, astfel, estomparea graniţelor şi trecerea frontierelor, aspect ce reflectă noul format transcontinental al competiţiei. Aceste atingeri de pensulă sunt intercalate de linii în culori puternice şi luminoase, punctând celebrarea diversităţii şi comuniunea diferitelor culturi reunite de turneul european. 

Este un moment singular în care bucureştenii se pot bucura acasă de mingea oficială a Campionatului European de Fotbal. adidas Uniforia intră pe teren, pe Arena Naţională, duminică, 13 iunie, la primul meci UEFA EURO2020 găzduit de Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite