Brazilia îşi flutură cupa în faţa lui Messi: Reacţii virulente din tabăra Selecao după triumful din Copa America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tite, selecţioner Brazilia. FOTO: EPA-EFE
Tite, selecţioner Brazilia. FOTO: EPA-EFE

Când l-a avut pe Neymar pe teren, Brazilia a dezamăgit, câştigând doar nişte competiţii de mâna a doua şi anume Cupa Confederaţiilor 2013 şi aurul la Jocurile Olimpice din 2016. Acum, când starul lui PSG a ratat Copa America 2019, Selecao a triumfat!

Finala cu Peru, găzduită de Rio de Janeiro şi câştigată de Brazilia cu 3-1, a dat tonul la fiesta, însă acest meci a fost, de fapt, o formalitate pentru Dani Alves şi colegii săi. 

Adevăratele finale au fost cele două partide din sferturi şi semifinale. În prima, cu Paraguay, norocul şi-a întors faţa spre brazilieni la loviturile de departajare, iar în a doua, cu Argentina, arbitrajul le-a dat gazdelor o mână serioasă de ajutor, declanşând furia lui Messi. De altfel, după ce a vorbit, răspicat, despre mafia şi influenţa braziliană în Confederaţia Sud-americană de Fotbal (CONMEBOL), Messi – a fost eliminat în finala mică pe care Argentina a câştigat-o cu Chile – a refuzat să meargă pe podium pentru a-şi primi medalia.

„N-am mers pe podium pentru că nu trebuie să facem parte din această corupţie şi lipsă de respect. Meritam mai mult, dar nu ne-au lăsat să fim în finală. Corupţia şi arbitrii nu i-au lăsat pe oameni să se bucure şi fotbalul a fost ruinat. Corupţia şi arbitrii nu ne-au lăsat să fim în finală. Trebuie spus adevărul. Brazilia, campioană? Fără îndoială. Cred că toate jocurile sunt făcute pentru Brazilia“, a tunat Messi cu 24 de ore înaintea finalei Brazilia – Peru.

Acuzele căpitanului Argentinei au fost contracarate cu vehemenţă de tabăra braziliană, după triumful de duminică seară de pe „Maracana“. Inclusiv Dani Alves, fost coechipier cu Messi la Barcelona, i-a răspuns acestuia.

„Nu sunt de acord cu Messi. Avem un grup format din jucători profesionişti, care au lucrat foarte mult ca să ajungă aici. Nu trebuie să ţinem cont de ce zic alţii, chiar dacă vorbim despre Messi“, a spus Alves. Iar Thiago Silva a ţinut să-i reamintească lui Messi că au fost cazuri în care el şi echipa sa au avut de câştigat de pe urma arbitrajului. „Când Barcelona a bătut PSG cu 6-1 în acel retur de Liga Campionilor, prestaţia arbitrului a fost ridicolă din punctul meu de vedere. Dar noi n-am făcut nicio declaraţie despre un arbitraj în favoarea Barcelonei. Trebuie să respectăm istoria. Brazilia are cinci stele (n.r. - titluri mondiale) şi niciuna n-a fost furată“, a afirmat fundaşul legitimat la PSG.

Până şi selecţionerul Tite a avut o reacţie vizavi de acuzele lui Messi la conferinţa de după finală: „Eu l-am considerat un jucător extraordinar, extraterestru. În meciul cu Chile, într-adevăr, a fost eliminat pe nedrept. Cel care trebuia să primească roşu acolo era Medel. Pe de altă parte, Messi ar trebui să arate mai mult respect, să-şi cântărească mai bine cuvintele şi să accepte că a fost învins. Şi noi am avut, în trecut, probleme cu arbitrajul, mai ales la Cupa Mondială. Noi am jucat curat împotriva Argentinei. Messi nu trebuie să vorbească aşa, profitând de statutul său de mare fotbalist. Cu un astfel de discurs, el nu face altceva decât să creeze o presiune suplimentară asupra sa“.

Copa America revine la anul

Victoria din finala cu Peru a încheiat o „seceta“ de trofee pentru naţionala Braziliei după şase ani. Până la acest succes, Cupa Confederaţiilor din 2013 era ultima competiţie câştigată de Selecao.

Copa America se va organiza şi în 2020, când va fi găzduită de Argentina şi Columbia. Apoi, următoarea ediţie va fi în 2024, în Ecuador.

15 trofee are Uruguay – incluzându-le şi pe cele luate pe când competiţia se nume Cupa Americii de Sud – fiind cea mai galonată echipă din Copa America. Argentina (14) şi Brazilia (9) completează podiumul.  

Drumul Braziliei spre Copa America 2019

Faza grupelor

*3-0 cu Bolivia

*0-0 cu Venezuela

*5-0 cu Peru

Sferturi

*0-0 cu Paraguay (4-3 la penalty-uri)

Semifinale

*2-0 cu Argentina

*Finală

*3-1 cu Peru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite