Boris Becker, angajat imediat după ce a ieșit din închisoare. Avocatul său era convins că va trăi din mila prietenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliberat pe 15 decembrie din închisoare, după 8 luni petrecute după gratii, Boris Becker (59 de ani) va reveni în lumea tenisului, urmând a fi analist pentru Eurosport.

Boris Becker a fost condamnat la închisoare pentru că nu a returnat un împrumut. Foto EPA EFE
Boris Becker a fost condamnat la închisoare pentru că nu a returnat un împrumut. Foto EPA EFE

Cu două săptămâni înainte de startul Australian Open (16 – 30 ianuarie), Jochen Gundel, unul dintre managerii compania care deține postul Eurosport, a anunțat că Boris Becker își va relua activitatea în cadrul televiziunii. „Sunt încântat că Boris Becker se întoarce la echipa noastră Eurosport la Australian Open. Din 2017, Boris a fost parte integrantă a emisiunilor de tenis de la Eurosport”, a spus Gundel, potrivit Eurosport.

Boris Becker și-a găsit de lucru deși avocatul său era convins că nimeni nu-l va mai angaja pe clientul său: „Va fi nevoit să se bazeze pe actele de caritate ale unor oameni. Reputația lui este la pământ. Nu va mai putea să găsească nicio sursă de venit, niciun job. Va fi nevoit să se bazeze pe actele de caritate ale unor oameni pentru a putea să supraviețuiască”, a spus Jonathan Laidlaw, avocatul lui Becker, potrivit CNN, la finalul lunii decembrie.

Viață grea în închisoare

Fostul mare jucător german de tenis a fost condamnat în luna aprilie a acestui an la doi ani și jumătate de închisoare, fiind găsit vinovat în dosarul falimentului personal.  A fost eliberat după 8 luni. Boris Becker a fost declarat în faliment personal în anul 2017 și a fost condamnat pentru trei capete de acuzare: înstrăinarea de proprietăţi, nedezvăluirea averii şi ascunderea datoriilor, scrie gsp.ro. El făcuse un împrumut de 3 milioane de lire sterline făcut la banca privată pentru o proprietate din Mallorca, dar nu a mai returnat banii.

"Am învăţat o lecţie. O lecţie foarte costisitoare. Foarte dureroasă", a afirmat în momentul eliberării starul german, triplu câştigător al turneului de la Wimbledon, pentru canalul de televiziune Sat 1.

"În închisoare, eşti nimeni. Nu eşti decât un număr. Al meu era A2923EV", a adăugat el, precizând că s-a temut de multe ori pentru viaţa lui, în special atunci când un deţinut l-a ameninţat cu moartea, înainte ca "alţi deţinuţi" să intervină.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite