Bomba zilei la Jocurile Olimpice de la Beijing: CNN a deschis site-ul cu drama americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii americani, dezamăgiţi după înfrângerea din sferturi
Fanii americani, dezamăgiţi după înfrângerea din sferturi

Într-o zi în care era preconizată începerea războiului în presa Occidentală, prin invadarea Ucrainei de către Rusia, ştirea zilei a venit din domeniul sportului.

Americanii au abordat Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, având mari speranţe că hocheiul va contribui la zestrea lor de medalii. Din păcate pentru Team USA, astăzi, acest vis s-a spulberat.

Iar asta pentru că, în sferturile competiţiei masculine, echipa Statelor Unite a fost învinsă, dramatic, de reprezentativa Slovaciei! Ştirea, dar şi desfăşurarea partidei au fost atât de interesante, încât subiectul a ajuns deschidere de site, la CNN!

CNN

Potrivit sursei citate, americanii au condus cu 2-1, când mai erau doar 43,7 secunde rămase din a treia repriză! Apoi însă, slovacul Marek Hrivik a egalat, iar acest duel sufocant a intrat în prelungiri. Cum aici nu s-a marcat, calificarea s-a decis, după executarea loviturilor de departajare. Aici, dramatismul a atins cote incredibile! Pentru că, într-o primă fază, nimeni n-a marcat. Până când, slovacul Peter Cehlarik l-a învins pe portarul american, Strauss Mann. S-a dovedit a fi suficient pentru calificarea Slovaciei, în semifinale, în condiţiile în care portarul Patrik Rybar, eroul acestei naţionale, a oprit toate execuţiile americanilor.

În semifinalele concursului olimpic, Slovacia va întâlni învingătoarea duelului Finlanda - Elveţia.

În cealaltă semifinală, echipa sportivilor din Rusia (Comitetul Olimpic Rus e suspendat până în decembrie 2022 din cauza scandalurilor de dopaj) va înfrunta fie Suedia, fie Canada.

Cele mai titrate echipe olimpice din istorie

1. Canada - 9 medalii de aur, 4 de argint, 3 de bronz

2. URSS - 7 medalii de aur, 1 argint, 1 bronz

3. SUA - 2 medalii de aur, 8 de argint, 1 bronz

4. Suedia - 2 medalii de aur, 3 de argint, 4 de bronz

5. Cehia, Marea Britanie - 1 medalie de aur, 1 bronz 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite