Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului

0
Publicat:

Sezonul regulat din Liga 2 a ajuns la final, după 19 runde, FC Buzău prinzând în ultimul moment un loc între primele 6, unde va avea 34 de puncte. În play-off vor mai juca Șelimbăr (42 de puncte), Unirea Slobozia (40), Corvinul (37), CS Mioveni (35) și Csikszereda (32).

CSC Șelimbăr e lider în Liga 2, dar nu poate promova. Foto Facebook
CSC Șelimbăr e lider în Liga 2, dar nu poate promova. Foto Facebook

Dintre cele șase, două formații, liderul Șelimbăr și Corvinul Hunedoara nu au drept de promovare, ceea ce duce la o situație bizară. Practic, înainte să înceapă play-off-ul se cunosc deja cele patru echipe care vor fi angrenate în lupta pentru promovarea în Superliga: Unirea Slobozia, FC Buzău, CS Mioveni și Csikszereda.

Două dintre ele vor merge direct în primul eșalon, în timp ce celelalte vor juca baraj cu locurile 13-14 din prima divizie, învingătoarele urmând să evolueze în sezonul viitor în Superliga. Și cum punctele din eșalonul 2, organizat de FRF, nu se înjumătățesc la finalul sezonului regulat, gruparea din Slobozia este deja cu un picior în prima ligă, având un avans consistent față de celelalte competitoare care au dreptul să meargă în primul eșalon.

Licențele pentru Superliga, eterna problemă

Și pentru ca situația să fie și mai departe de normalitate, echipele care vor promova sau care vor merge la baraj ar putea să nu îndeplinească criteriile financiare și să nu obțină licențele pentru Superliga, caz în care vor fi înlocuite de o echipă sau de echipe din play-out.

Anomalia a fost sintetizată de Narcis Răducan, fostul jucător al FCSB, acum analist TV. „E o nebunie, trebuie stopată cât mai rapid. Cu regulamente… Probabil sunt probleme juridice, dar, așa cum s-a putut la cupele europene, să nu poți juca dacă ești în insolvență, sigur se poate găsi o soluție și aici“, a spus Răducan la Digi Sport.

Clasament play-off Liga 2

1. CSC Șelimbăr 42 de puncte

2. Unirea Slobozia          40

3. Corvinul         37

4. CS Mioveni    35

5. FC Buzău       34

6. Csikszereda   32

* Șelimbăr și Corvinul nu pot promova.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite