Bătaie la finalul meciului U Cluj - Unirea Slobozia. Antrenor: „Am luat şi eu pumn”. A fost agresat şi un jurnalist VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În tunelul care ducea sprea vestiare s-au împărţit pumni. FOTO: Captură video
În tunelul care ducea sprea vestiare s-au împărţit pumni. FOTO: Captură video

Incident neplăcut la finalul meciului dintre Universitatea Cluj şi Unirea Slobozia: jucătorii s-au bătut în tunelul care face legătura între teren şi vestiare. Antrenorul oaspeţilor susţine că a fost lovit, iar un jurnalist a fost agresat şi forţat să şteargă înregistrările cu scandalul.

Formaţia Unirea Slobozia a învins Universitatea Cluj, sâmbătă, pe Cluj Arena, cu scorul de 1-2.  La final, când jucătorii oaspeţi mergeau spre tunelul care duce la vestiare, un jucător U Cluj a fugit după ei şi s-a declanşat bătaia, relatează Ştiri de Cluj.

Jucătorul Universităţii, Romario Pires, a declarat „au venit şi au provocat un jucător, apoi au dat un pumn altuia. Au câştigat cele trei puncte, foarte bine, dar după fotbal suntem oameni. Îi ştiu arbitrii, pentru că au văzut. Arbitrii trebuie să le arate cartonaşul roşu celor care nu au venit să joace fotbal. Jucători care intră pe teren să dea cu pumnii coaste, să înjure pe nişte copii...”

Vezi AICI clipul cu bătaia din tunelul care duce spre vestiare. Un jurnalist de la Ştiri de Cluj a fost agresat.

Antrenorul U Cluj, Erik Lincar, a precizat că era în vestiar şi nu ştie ce s-a întâmplat în vestiar.

Adrian Mihalcea, antrenorul oaspeţilor, a spus că şi el a fost lovit, în timpul altercaţiilor: „Eu am luat pumn aici pe culuoar. Am luat pumn. Contează unde, dacă zic în picior sau în faţă? De ce să nu fie decât un meci de fotbal? Sunt dezamăgit că se întâmplă astfel de lucruri. Nu ştiu cum a pornit. S-au ciondănit, eu ştiu de unde?”

Conform Ştiri de Cluj, pe tunel, jurnaliştii au fost ameninţaţi de cei din staff-ul „U” Cluj, mai precis de Antoniu Stoica, cel care tine legătura între suporteri şi club. De asemenea, sursa citată artă că „jucătorii „U” Cluj au sarit să se bată cu jucătorii echipei oaspete şi fotoreporterul Ştiri de Cluj a fost agresat, când îşi făcea meseria. Acesta a fost luat de după ceafă de un jucător şi i-a fost luat telefonul, fiind forţat să îşi şteargă înregistrările”.

Reacţia clubului: „suntem datori să 𝗻𝗲 𝗰𝗲𝗿𝗲𝗺 𝘀𝗰𝘂𝘇𝗲 şi să facem un 𝗮𝗽𝗲𝗹 𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗹𝗺”

Pe pagina de Facebook a clubului a apărut o reacţie a oficialilor, care regretă incidentele petrecute şi îşi cer scuze. 

„FC Universitatea Cluj regretă incidentele de pe tunelul ce duce la vestiare, de la finalul partidei pierdute cu Unirea Slobozia.

Nicio miză sportivă nu poate justifica vreodată astfel de reacţii, nici din partea învingătorilor, nici din partea învinşilor. Mai ales acum, când războiul din Ucraina ne arată unde poate duce ura şi agresiunea, suntem datori să 𝗻𝗲 𝗰𝗲𝗿𝗲𝗺 𝘀𝗰𝘂𝘇𝗲 şi să facem un 𝗮𝗽𝗲𝗹 𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗹𝗺.

𝗙𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹𝘂𝗹 rămâne, totuşi, un 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 şi, uneori, indiferent de cât de mult ţi-ai dori victoria, se întâmplă să pierzi. E important să rămânem cu picioarele pe pământ la victorii şi să fim mai reţinuţi după înfrângeri.

Din păcate, provocările şi comportamentul nesportiv al adversarilor au contribuit decisiv la escaladarea tensiunii.

Asigurăm întreaga comunitate, dar şi pe reprezentanţii mass media care au fost prinşi în conflictul dintre jucători de la finalul partidei, că incidentele nu reprezintă 𝘀𝗽𝗶𝗿𝗶𝘁𝘂𝗹 Universităţii Cluj şi vor fi investigate pe plan intern, astfel încât să nu se mai poată repeta.

Ne delimitam ferm de acţiunile sau atitudinile care ar fi putut aduce prejudicii imaginii clubului, competiţiei sau oraşului nostru.

Promovarea rămâne un obiectiv tangibil şi vă promitem că 𝘃𝗼𝗺 𝗹𝘂𝗽𝘁𝗮 până la capăt pentru acest 𝘃𝗶𝘀.

În puternic contrast cu ceea ce se întâmplă de prea mulţi ani în fotbalul românesc, FC Universitatea Cluj rămâne fidelă principiului de a juca 𝗲𝘅𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗽𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗳𝗼𝘁𝗯𝗮𝗹.”

Vă recomandăm să mai citiţi:

Ce zic fanii U Cluj despre incidentul violent de la un turneu de fotbal amator al etnicilor maghiari: A fost provocat de organizatorii turneului

Încă un scandal între români şi unguri la un eveniment sportiv din Cluj. „Am încercat cu disperare să le explicăm că sunt copii şi femei însărcinate cu noi“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite