Bianca Ghelber, în finală la aruncarea ciocanului, la JO 2024. De când nu a mai câștigat România o medalie la atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Florentina Ghelber s-a calificat în finala probei feminine de aruncare a ciocanului, duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu a 11-a performanţă.

Bianca Ghelber, calificare cu emoții în finală la aruncarea ciocanului. Foto COSR
Bianca Ghelber, calificare cu emoții în finală la aruncarea ciocanului. Foto COSR

Ghelber a evoluat în Grupa A a calificărilor, pe care a încheiat-o pe cinci, cu 71,42 metri. În finală s-au calificat aruncătoarele care au îndeplinit standardul olimpic (73 metri) sau cu cele mai bune 12 aruncări. Cea mai bună performanţă a reuşit-o finlandeza Krista Tervo, cu 74,79 m.

”Mă bucur că m-am calificat în primele 12. În finală va fi alt concurs. Sper ca acolo să mă autodepășesc, să prind ziua cea mai bună, să fiu în formă maximă și să îmi fac record personal. Asta îmi doresc din tot sufletul!”, a declarat Bianca, potrivit COSR. 

Constantina Diță, ultima campioană olimpică

Ajunsă la 34 de ani, Bianca Ghelber participă la a patra sa ediţie a Jocurilor Olimpice, după ce la Tokyo a fost a şasea în finală. La JO de la Londra (2012) a fost a 17-a, iar la JO 2008 nu a trecut de calificări. Ea nu e văzută cu șanse la primele 3 locuri în finala de pe 6 august, astfel că doar o minune va face ca atletismul românesc să mai câștige o medalie olimpică la Paris. Ultima datează din 2008, de la Beijing, când Constantina Diţă cucerea aurul la maraton.

Până acum, Daniela Stanciu a ratat calificarea în finala de la săritura în înălțime, Bogdan Toader i-a călcat pe urme la aruncarea greutății, iar Stella Rutto, atleta română de origine kenyană, a ratat ultimul act la 3.000 de metri obstacole. Singura sportivă care a mai prins o finală olimpică, în afară de Bianca Ghelber, este Andreea Taloș, care a ocupat locul 10 la triplusalt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite