Bianca Andreescu, pierdută de România: Cum a fost gonită familia ei din ţară pe când copilul avea 8 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca a făcut primii paşi în tenis la Piteşti, cu antrenorul Gabriel Hristache, un apreciat descoperitor de talente.

Mama Biancăi, Maria Andreescu, a avut o tentativă de a se întoarce acasă, când Bianca avea doar 5 ani. 

S-a oprit la Piteşti, unde avea un apartament, şi a început o afacere. Şi-a dorit foarte mult ca Bianca să beneficieze de sistemul românesc de învăţământ. A rezistat doar trei ani însă în România, timp în care s-a lovit de piedicile „rezervate“ micilor oameni de afaceri de statul român. Bianca Andreescu avea 6 ani când a venit cu mama ei la baza sportivă Arpechim din Piteşti pentru a începe să practice tenisul de câmp cu antrenorul Gabriel Hristache. În total, Bianca a petrecut doi ani şi jumătate la Piteşti. 

În vârstă de doar 19 ani şi născută la Mississauga (Canada) din părinţi români, Bianca Andreescu are cea mai spectaculoasă ascensiune din tenisul feminin din acest an, înregistrând până acum 43 de victorii şi doar 4 înfrângeri! 

Bianca a încheiat 2018 pe locul 152 în lume, iar după victoriile de la Indian Wells şi Toronto şi după ce a ajuns în semifinalele US Open a urcat până pe locul 9 în ierarhia virtuală, având asigurată prezenţa în Top 10 după turneul de la Flushing Meadows! În urmă cu patru ani, în 2015, Bianca Andreescu era pe locul 627 în lume!

US Open 2019, feminin, semifinale

S. Williams (8 WTA) – Svitolina (5 WTA)

În noaptea de joi spre vineri, de la ora 02.00 pe arena „Arthur Ashe“

Andreescu (15 WTA) – Bencic (12 WTA)

Imediat după terminarea primului meci din semifinale

Meciurile sunt transmise de Eurosport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite