Irina Begu, în fața unei șanse istorice la Madrid Open: Pe ce loc poate ajunge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Româncele îmbătrânesc ca vinul în circuitul WTA! Luna trecută, dubla Indian Wells – Miami a adus niște rezultate istorice pentru Sorana Cîrstea (33 de ani). Acum, asistăm la o situație similară, cu Irina Begu (32 de ani).

Irina Begu, de neoprit pe zgura de la Madrid. FOTO: Arhiva Adevărul
Irina Begu, de neoprit pe zgura de la Madrid. FOTO: Arhiva Adevărul

După un sezon mai degrabă dezamăgitor pe hard (5 victorii, 6 înfrângeri), trecerea pe zgură a revigorat anul 2023 pentru Irina. Dovadă că, în acest moment, ea are cinci victorii în șase meciuri disputate pe covorul roșu și își așteaptă adversara, în sferturile de la Madrid Open, turneu de categoria WTA 1000! Și atenție: până în acest moment, în cele șase partide de pe zgură, Begu s-a impus, fără set pierdut, în cinci dintre ele! La Madrid, după victoriile cu Muchova (52 WTA) și Rogers (38 WTA), ieri, a venit succesul cu Liudmila Samsonova (Rusia, 24 de ani, 18 WTA), scor 6-4, 6-4.

Acest ultim rezultat a propulsat-o pe Irina pe locul 27 WTA, în clasamentul live, actualizat în timp real. Ceea ce înseamnă că Begu e prima româncă din clasamentul mondial, peste Halep, căzută pe 29 WTA, în condițiile în care n-a mai jucat din august 2022. E pentru prima dată după un deceniu, când Begu e mai bine clasată decât Halep. Ultima dată, așa au stat lucrurile în ierarhia publicată pe 10 iunie 2013. Atunci, Begu a fost pe locul 57 în lume, iar Halep pe 58.

Premieră după 7 ani

Grație succesului cu Samsonova de ieri, Irina a ajuns pentru a treia oară în sferturile turneului de la Madrid, după atingerea acestei faze, în 2015 și 2016. Dacă ar câștiga, în runda următoare (astăzi, nu mai devreme de ora 21.00, Digi Sport 2), când va da de Maria Sakkari (9 WTA), Begu va ajunge doar pentru a doua oară în carieră în semifinalele unui turneu WTA 1000. Iar asta după 7 ani de așteptare, în condițiile în care precedenta performanță de acest gen a fost, la Roma, în 2016. Atunci, românca a fost învinsă în careul de ași de Serena Williams, scor 4-6, 1-6.

De remarcat că, în acest moment, Begu e la două victorii distanță de a atinge cea mai bună clasare din cariera ei de până acum. În august 2016, ea a urcat până pe locul 22 în lume. Acum, dacă va avansa în semifinalele turneului de la Madrid, ea va atinge locul 25 WTA, în ierarhia live, actualizată în timp real. Și, cu încă un succes care ar echivala cu calificarea în finală, ar depăși clasarea din 2016, urmând să ajungă pe locul 19 sau chiar 18 în lume!

161.525

de euro va primi Irina Begu pentru accederea în sferturile de la Madrid Open. O eventuală calificare în semifinale valorează 308.790 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite