Begu, splendidă la Madrid: Irina e în sferturi și trece peste Halep după un deceniu!

0
Publicat:

Irina Begu face furori, la Madrid, în al doilea turneu jucat, în acest an, pe covorul roșu. După victorii Muchova (52 WTA) și Rogers (38 WTA), astăzi, românca a reușit un meci superb, în compania lui Liudmila Samsonova (Rusia, 24 de ani, 18 WTA).

Irina Begu, în sferturi, la Madrid. FOTO: Arhiva Adevărul
Irina Begu, în sferturi, la Madrid. FOTO: Arhiva Adevărul

În primul set, românca a revenit de la 0-3, a luat cinci game-uri la rând și s-a impus cu 6-4, după 56 de minute. În actul secund, scorul a fost egal până la 4-4, după care Irina a făcut break, reușind apoi să-și adjudece calificarea în sferturi, pe serviciul propriu, după un game câștigat la zero! După un meci de o oră și 48 de minute, tabela a arătat scorul de 6-4, 6-4 pentru jucătoarea din România.

În următoarea partidă, Begu va avea un meci infernal, urmând să dea de învingătoarea duelului Paula Badosa (42 WTA) – Maria Sakkari (9 WTA). Până atunci însă, Irina poate celebra faptul că tocmai a devenit prima „rachetă“ a României în clasamentul mondial! În ierarhia live, actualizată în timp real, Begu ocupă acum locul 27 WTA, cu 1.443 de puncte, devansând-o pe Simona Halep, care e pe 29, cu 1.350 de puncte.

E pentru prima dată după un deceniu, când Begu e mai sus ca Halep, în ierarhia mondială! Ultima dată, acest lucru s-a întâmplat în clasamentul publicat pe 10 iunie 2013. Atunci, Begu a fost pe locul 57 în lume, iar Halep pe 58.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite