Begu, ce păcat: A dus-o pe Serena în pragul disperării, dar a părăsit terenul învinsă. Williams dă de o altă româncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Begu
Irina Begu

În ultima partidă a zilei de luni, la Roland Garros, în faţa unor tribune goale din cauza carantinei de noapte de la Paris, Irina Begu (74 WTA) şi Serena Williams (8 WTA) au oferit o partidă savuroasă.

Serena Williams (39 de ani) a venit la French Open 2021 cu un bilanţ catastrofal: doar trei meciuri jucate între 19 februarie şi 11 mai dintre care două pierdute! 

Singura victorie a americancei pe zgură a venit cu puştoaica Lisa Pigato (17 ani, 506 WTA), la Parma. În rest, pe covorul roşu, atât Podoroska (42 WTA), cât şi Siniakova (68 WTA) au făcut instrucţie cu fostul lider mondial, câştigând în minimum de seturi partidele cu Serena!

Tocmai de aceea, Irina Begu, probabil, a zâmbit mulţumită, atunci când a aflat că o va întâlni pe americanca de 39 de ani, după tragerea la sorţi de joi seară. Era ocazia perfectă de a-şi lua revanşa, după eşecul din singurul lor duel de până acum, 4-6, 1-6, în semifinalele de la Roma, în 2016.

Begu a irosit două mingi de set!

Iar la ce a arătat în primul set, Begu părea că o va trimite pe Serena acasă! Americanca a condus cu 3-1 şi 5-2, însă de aici s-a lovit de revenirea spectaculoasă a jucătoarei din România. Care a luat patru game-uri la rând pentru a trece în avantaj: 6-5! La acest scor, Begu a servit pentru câştigarea setului, însă, din păcate, Williams s-a dus la 40-15 şi a luat game-ul, la 30: 6-6. 

Şi în tiebreak, Begu a fost la un pas de a lua setul! Pentru că a avut 6-4 şi două mingi de set! Le-a irosit însă pe ambele şi a cedat cu 6-8!

Ieşită dintr-o situaţie extrem de delicată, Williams a pornit mai bine, în actul secund. Cu un break pe care apoi l-a consolidat imediat: 2-0. A fost începutul sfârşitului pentru Begu care, ulterior, a cedat şi acest set, scor 2-6.

În turul II, Serena Williams (8 WTA) o va întâlni pe Mihaela Buzărnescu (174 WTA). Cele două se vor afla la primul lor duel, în circuitul feminin.

Pentru Begu, cea mai bună performanţă la French Open, în zece participări pe tabloul principal, rămâne atingerea optimilor, în 2016. În rest, Irina are trei eliminări în turul III, trei eliminări în turul II şi trei înfrângeri după runda inaugurală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite