Bayern Munchen, amenințată de un dezastru istoric: Tabloul unei situații de neimaginat

0
Publicat:

Învinsă de Mainz, în deplasare, scor 1-3, după o a doua repriză catastrofală – Bayern a avut 1-0 la pauză – formația bavareză a fost taxată imediat. Pentru că Dortmund a spulberat Frankfurt, acasă, scor 4-0, și a devenit liderul Bundesligii, când mai sunt doar cinci partide de jucat. Așadar, trupa pregătită de Edin Terzić (40 de ani) e în pole-position pentru a cuceri primul titlu după cel din sezonul 2011-2012.

Thomas Müller, atacant Bayern
Thomas Müller, atacant Bayern

Iar Bayern are probleme grave, după cum a remarcat antrenorul Thomas Tuchel (49 de ani): „Parcă suntem secați de energie. Arătăm ca o echipă care a jucat deja 80 de meciuri sezonul acesta. Nu suntem în stare să jucăm un fotbal fără greșeală. Etapele trec și ne scapă punctele printre degete. Nu trebuia să pierdem acest meci, cu Mainz. N-am fost suficient de concentrați, ne-a lipsit dorința“.

Oliver Kahn
Oliver Kahn

Mult mai dur cu jucătorii lui Bayern a fost Oliver Kahn (53 de ani), fost portar al echipei, actualmente președinte al clubului: „Până la urmă, sunt 11 jucători pe teren şi, pur şi simplu, trebuie să-şi mişte fundul pentru club. Acești băieți ar trebui să-și pună niște întrebări: <<Ce vreau să obţin când sunt pe teren?>>. <<Ce implicare am?>>. Thomas Tuchel e ultimul vinovat, la ora actuală“.

O eventuală ratare a titlului ar fi un dezastru pentru Bayern, în condițiile în care echipa a fost eliminată deja și din Cupa Germaniei, după 1-2 acasă, cu Freiburg, în sferturi. Au trecut 11 ani, de când Bayern a ratat ambele trofee pe plan intern. În stagiunea 2011-2012, Dortmund făcea eventul, iar Bayern termina pe 2, atât în Bundesliga, cât și în Cupa Germaniei.

Bundesliga, Top 3

Echipă Meciuri Puncte

1. Dortmund 29 60

2. Bayern Munchen 29 59

3. Union Berlin 28 52

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite