Bayer Leverkusen, marș triumfal spre titlu. Recordul lui Bayern Munchen, spulberat de băieții lui Xabi Alonso

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bayer Leverkusen a învins-o pe Mainz în etapa 23 din Bundesliga, scor 2-1, și a scris istorie pentru fotbalul german, după ce a ajuns la 33 de partide consecutive fără eșec. Precedentul record era deținut de Bayern Munchen, cu 32 de partide la rând fără eșec, înregistrat în perioada decembrie 2019 - septembrie 2020.

Xabi Alonso o conduce pe Bayer Leverkusen spre titlu în Germania. Foto Getty images
Xabi Alonso o conduce pe Bayer Leverkusen spre titlu în Germania. Foto Getty images

Trupa lui Xabi Alonso e pe cale să spargă hegemonia lui Bayern Munchen, campioana ultimelor 11 sezoane din Bundesliga. După victoria cu Mainz, ”aspirinele” sunt pe primul loc în Bundesliga, cu 61 de puncte, 11 mai mult decât bavarezii.

33 de partide fără înfrângere

Granit Xhaka a deschis scorul pentru Leverkusen, Mainz a egalat imediat, dar liderul a punctat în minutul 68, prin Robert Andrich și a doborât recordul deținut de rivala Bayern. În cele 33 de partide fără înfrângere din acest sezon, Bayer a marcat de 97 de ori.

Cu 12 etape rămase de disputat în Bundesliga, trupa spaniolului Xabi Alonso mai poate câștiga alte două trofee până la finalul stagiunii, dacă menține acest ritm inimaginabil. Leverkusen și-a aflat vineri adversara din optimile Europa League, Qarabag. ”Aspirinele” au șansa de a câștiga și Cupa Germaniei, având meci cu Fortuna Dusseldorf în semifinalele competiției.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite