Principala țintă a lui Liverpool, după ce Klopp a anunțat că părăsește echipa în vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurgen Klopp (56 de ani) a făcut un anunț care a înconjurat planeta, urmând să părăsească gruparea din Liverpool la finalul acestui sezon, pe motiv că a obosit și nu mai poate să o ia de la capăt cu un nou sezon. Asta chiar dacă echipa sa e prima în campionat.

Xabi Alonso e favorit să preia Liverpool din vară. Foto Getty images
Xabi Alonso e favorit să preia Liverpool din vară. Foto Getty images

Antrenorul german a declarat astăzi că și-a anunțat șefii că părăsește echipa încă din luna noiembrie a anului trecut, pentru a avea timp ca aceștia să pregătească noul sezon. Deși nu a fost primit niciun semnal oficial, presa britanică speculează că principala țintă a „cormoranilor” pentru înlocuitorul lui Jurgen Klopp este Xabi Alonso, antrenorul lui Bayer Leverkusen, care are un sezon fantastic în Bundesliga, unde ocupă primul loc, fără înfrângere.

Xabi Alonso, dorit și de Real Madrid

Alonso, fost jucător al lui Liverpool, a fost dorit de Real Madrid în perioada în care Carlo Ancelotti era în negocieri cu naționala Braziliei. Cum italianul a decis să-și prelungească înțelegerea cu ”galacticii”, Xabi Alonso și-a văzut liniștit de treabă la Leverkusen, unde are 4 ”lungimi” în fața lui Bayern. Din vară, ibericul ar putea face pasul în Premier League, la echipa alături de care a câștigat Liga Campionilor în 2005.

Mai ales că Xabi Alonso are o clauză specială la actuala sa formație, conform căreia poate pleca la trei echipe-gigant ale Europei: Bayern Munchen, Real Madrid și Liverpool. Orice altă echipă trebuie să negocieze cu Bayer dacă îl vrea pe spaniol. Sky Sports scrie că, dacă negocierile cu Alonso pică, Liverpool are pe listă câteva nume de rezervă; Roberto De Zerbi, antrenorul lui Brighton și fostul jucător de la CFR Cluj, Thomas Frank (Brentford), Julian Nagelsmann (selecționerul Germaniei) și Pep Lijnders (actualul secund al lui Jurgen Klopp). Alte publicații vorbesc despre Zinedine Zidane și Hansi Flick, ambii liberi de contract.

Speculații despre viitorul lui Jurgen Klopp

Tehnicianul german a câștigat Liga Campionilor (2018-2019) și a fost finalist în sezoanele 2017-18 și 2021-22 Liverpool. La formația ”cormoranilor”, el mai are în palmares Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor (2019), Premier League, în stagiunea 2019-2020, precum și Cupa Ligii Angliei, Cupa Angliei și FA Community Shield, toate în 2022.

Presa internațională îl vede mergând mai departe ori la naționala Germaniei, ori la Barcelona. Însă, după cum a sunat anunțul lui Jurgen Klopp, cel mai probabil el va lua o pauză în cariera de antrenor, dacă nu chiar va renunța de tot la meserie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite