Bătăuşul Coman scapă basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a împărţit picioare şi pumni, portarul rapidist Dani Coman şi ceilalţi jucători implicaţi în bătaia de la derby nu vor fi judecaţi la comisii pe baza probelor video.

La Steaua - Rapid n-a fost fotbal, însă spectacolul a fost asigurat de veritabila luptă purtată pe gazon de către „războinicii celor două echipe". Prepeliţă l-a lovit pe Coman, portarul a ripostat cu picioarele şi pumnii, Alexa a sărit la gâtul stelistului, iar de-aici s-a iscat un meleu în care au fost implicaţi mai toţi jucătorii. Printre cei mai agresivi a fost şi fundaşul giuleştenilor Rui Duarte, care l-a pocnit în plină figură pe Cristi Tănase. Duelul nu s-a oprit aici însă. Dani Coman a ţinut să-i aplice o corecţie lui Andrei Prepeliţă şi după meci.

Prepeliţă: „Mi-a dat o palmă în parcare"

„N-am vrut să-l lovesc pe Dani, dar n-am mai putut să mă opresc, eram în alunecare. El mi-a dat cu genunchiul în piept, apoi a venit şi Alexa şi s-a creat acea învălmăşeală. Cum să vreau să-l lovesc? După meci, Coman a început cu ameninţările... A venit în vestiar şi am vorbit, l-am întrebat dacă se simte bine, după care ne-am întâlnit şi în parcare la autocar, unde mi-a spus că mă bate dacă vede pe reluare că l-am lovit intenţionat. Tot în parcare mi-a dat şi o palmă de faţă cu toată lumea", a povestit Prepeliţă.

Portarul Rapidului a replicat: „Dacă nu aveam inspiraţia să ridic capul, puteaţi asista la o nouă tragedie în fotbal. Braţul meu este vânăt şi umflat. El ar fi trebuit, din bun-simţ şi din respect pentru un jucător care se luptă şi el, să nu mai continue faza. Este vorba despre respect pentru un jucător de fotbal, mai ales că am avut grijă de el şi când era copil, şi când a venit în Bucureşti. Acum merg să fac un control la braţ, pentru că durerile sunt foarte mari. Dacă voiam să-l bat, îl băteam oricând", a replicat Coman. Cu toate acestea, singurii care vor primi suspendări vor fi, probabil, doar cei trei eliminaţi de luni, Alexa, Prepeliţă şi Ezequias, autor al unei „tălpi" dure aplicate pe glezna lui Tibi Bălan.

Dumitru Dragomir: „Fără proba video!"

În ciuda evidenţei, Comisia de Disciplină a LPF nu va analiza şi proba video pentru show-ul grotesc din repriza secundă a derby-ului, iar restul agresorilor vor rămâne nepedepsiţi. „În proporţie de 80%, membrii comisiei vor lua în considerare raportul arbitrului şi apoi pe cel al observatorilor. Proba video nu se foloseşte decât în cazuri grave, fracturi, capete în gură, d-astea. Aici a fost vorba mai mult de îmbrânceli. Astfel de incidente se întâmplă şi la case mai mari, nu e nimic atât de neobişnuit. Aşa se întâmplă la derby-uri. Oricum, cei vinovaţi trebuie să plătească", a punctat preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

"Lasă că o să îmi iau eu bodyguardul şi îţi dau palma înapoi, nenorocitule! O să vin eu să îi dau palma înapoi lui Coman, dacă tot e aşa de bătăuş.''
Gigi Becali patron Steaua

"A fost o palmă părintească. Despre declaraţia lui Becali ce să zic... Am mai râs şi eu. Ce ar trebui să fac, să nu mai ies din casă?''
Dani Coman portar Rapid 

Prepeliţă a stat în casa lui Coman!

Portarul Rapidului a făcut box când era mic, iar în Piteşti era cunoscut ca fiind un personaj pe care era mai bine să nu îl deranjezi. În rest, Dani Coman este cunoscut ca un tip calm, de caracter, mereu dispus să ajute. Aşa s-a întâmplat şi cu Prepeliţă, pe care portarul l-a luat sub aripa sa în cei doi ani petrecuţi împreună la FC Argeş. Atunci când Prepeliţă a ajuns la Steaua, mijlocaşul a stat o perioadă într-unul dintre apartamentele lui Coman din Bucureşti.

Alte conflicte în care a mai fost implicat portarul Rapidului

- 2007: A fost la un pas să se ia la bătaie cu Ionel Ganea, în vestiar, doar intervenţia colegilor făcând ca incidentul să nu ia amploare.
- 2008: La un joc-şcoală, Marius Constantin i-a reproşat un gol primit, iar portarul s-a repezit spre el şi i-a băgat mâna în gât. Nemulţumit de faptul că fundaşul a continuat să vocifereze, Coman a tranşat disputa în vestiar, aplicându-i o corecţie fizică
- 2008: Aflat în conflict cu directorul general de la Rapid, Constantin Zotta, pentru că nu a primit o mărire de salariu, Coman s-a dus în biroul acestuia. „Te umplu de sânge!", i-ar fi strigat portarul lui Zotta, după care i-a răsturnat biroul. Cei doi s-au întâlnit la scurt timp la nunta lui Maftei. Coman s-a dus la masa lui Zotta, l-a tras pe acesta de perciuni şi i-a transmis: „Ai jumătate de oră să pleci!". Zotta s-a conformat.
- 2011: În timpul unui meci cu Pandurii, Băcilă a avut o intervenţie mai tare asupra lui Rui Duarte. Camerele televiziunii DigiSport l-au surprins pe Coman în timp ce vorbea cu Hidişan, la ieşirea de pe gazon: „Hidi, să-i spui lui Băcilă că-l aştept la vestiar!".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite