Baschetul 3x3 a revenit în curtea şcolii: Chiar şi profesioniştii de la Dinamo s-au băgat la o miuţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschet

Prima ediţie a Streetball2School, turneu de baschet 3x3 dedicat elevilor din Sectorul 2, s-a încheiat duminică seară, după două zile în care cei 150 de participanţi s-au duelat în peste 90 de meciuri, la mai multe categorii de vârstă.

Evenimentul, organizat în curtea Şcolii Gimnaziale 307 din Bucureşti şi co-finanţat de către Primăria Sectorului 2 din fonduri nerambursabile, a pus punct turneelor de baschet 3x3 marca Sport Arena Streetball din 2021.

Baschet

Sfinţii, la categoria U13, Bears, la categoria U15 respectiv Faru’ fără Bec la categoria U18 au fost echipele câştigatoare ale acestui turneu, premierea fiind efectuată de către Virgil Stănescu (foto, jos), fostul international român fiind unul dintre cei mai activi susţinători ai practicării activităţilor sportive în curtea şcolii. 

Baschet

Invitaţii speciali la acest eveniment au fost jucătorii de la echipa de baschet Dinamo Bucureşti, care alături de antrenorul Hristu Şapera şi managerul Cătălin Nazîru au evoluat într-o partidă demonstrativă. Şapera şi Nazîru au făcut parte din echipa Experimentaţii, alături de Virgil Stănescu şi Andrei Mandache, fostul lider al naţionalei de baschet a României la Eurobasket 2017. De partea cealaltă s-au aflat jucătorii de la Dinamo Bucureşti, Alexandru Coconea, Alexandru Moroşanu, Andrei Calenic, David Pătru şi Korita Lawson. 

Baschet

„Eu sunt un jucător care s-a format în curtea şcolii şi întotdeauna când mă gândesc la baschet mă gândesc în primul rând la terenul din curtea şcolii. Sper să fie cât mai multe deschise şi să fie cât mai multe astfel de locuri în care copiii să se bucure de acest minunat sport“, a declarat Hristu Şapera la finalul partidei demonstrative. 

Toţi participanţii au primit maioul oficial al competiţiei, iar concursurile individuale, cu premii oferite de către partenerii evenimentului, au întregit atmosfera unui weekend care a promovat în rândul copiilor atât baschetul 3x3, disciplină olimpică începând cu ediţia Tokyo 2020, cât şi activităţile sportive în aer liber. De asemenea a fost promovată colectarea selectivă a deşeurilor, participanţii fiind îndemnaţi să folosească corespunzător coşurile de gunoi puse la dispoziţie.  

Turneul Streetball2School, organizat în premieră, a coincis cu programul de deschidere a curţilor şcolilor Sectorului 2, care oferă astfel elevilor posibilitatea de a practica sportul în cele mai bune condiţii, pe terenuri renovate şi aduse la cele mai înalte standarde de performanţă pentru activităţi în aer liber. 

Evenimentul co-finanţat de către Primăria Sectorului 2 din fonduri nerambursabile a beneficiat şi de susţinerea Azuga, Horzion, Serioux, The Tastemaker şi Fundaţia Alexandrion.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite