Baschet: Moldoveanu, tricolor printre staruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Moldoveanu a devenit vineri noapte primul român care a evoluat în All Star Game-ul NCAA. În încercarea sa de a ajunge în NBA, Moldoveanu are un program încărcat, începând cu puternicul turneu de pregătire de la Portsmouth, din această săptămână.

Sezonul de excepţie pe care l-a avut în ultimul său an de colegiu, la American University, l-a propulsat pe Vlad Moldoveanu printre stelele din campionatul universitar. Internaţionalul român a fost unul dintre cei doar 20 de jucători de pe întreg cuprinsul Statelor Unite care au fost invitaţi să evolueze la Resee's All Star Game.

„Au participat toate starurile din NCAA, cu excepţia jucătorilor care au fost implicaţi în Final Four-ul campionatului. Mi-a făcut plăcere să particip la All-Star și a fost o experiență unică, atât meciul cât și restul weekendului. Atmosfera a fost una foarte relaxată, cam toți jucătorii din All Star se pregătesc pentru Portsmouth. Cred că am jucat bine, în afara faptului că nu am băgat foarte bine de afara, am făcut un meci bun", a spus Vlad pentru „Adevărul".

„Americanii au decis să lase intrarea liberă, pentru ca cei care nu au prins bilet la Final Four să se bucure de atmos-feră. Au fost cred peste 20.000 de oameni", a declarat românul. Meciul s-a disputat în Reliant Stadium, o arenă acoperită de fotbal american, cu 70.000 de locuri.

Drumul către draft

După acest eveniment unic în cariera sa, dar şi unul în premieră pentru un baschetbalist român, Moldoveanu îşi va continua pregătirea pentru draftul NBA, care are loc în luna iunie şi de unde echipele profesioniste îşi aleg jucători pentru sezonul următor. Românul se va afla printre cei 64 de jucători care vor participa la Portsmouth Invitational Tournament, unul dintre cele mai puternice evenimente premergătoare draftului şi singurul care va include şi meciuri de pregătire, nu numai antrenamente.

Pe urmele lui Scottie Pippen

Peste 200 de reprezentanţi ai celor 30 de echipe din NBA vor fi în tribune pentru a supraveghea fiecare mişcare a jucătorilor alături de peste 100 de căutători de talente veniţi de la echipe din Europa, Asia sau America de Sud.

„Este cel mai tare camp, după cel de la Chicago. Cei mai buni de aici vor ajunge la cel de la Chicago, acolo unde vor fi numai antrenamente", povesteşte Vlad. Valoarea acestui turneu este dată şi de rata de succes pe care o are. Nu mai puţin de 57 de jucători care evoluează în NBA în acest sezon au trecut prin „sita" de la Portsmouth, iar mulţi alţii au obţinut contracte la echipe mari din Europa. Printre cei care au trecut pe aici şi au ajuns staruri în NBA se numără Scottie Pippen, sextuplu campion NBA cu Chicago Bulls, Derek Fisher, actualul conducător de joc al campioanei LA Lakers, care are cinci titluri NBA sau Ben Wallace, campion cu Detroit Pistons.

Cei mai buni 20 de jucători din campionatul universitar nord-american au jucat în All Star

Vlad şi recordurile de la American

Potrivit site-ului oficial al Patriot League, conferinţa din care face parte American University, Vlad Moldoveanu este primul jucător de la acest colegiu care participă fie la All Star Game, fie la turneul de pregătire de la Portsmouth. Moldoveanu a fost ales de două ori în echipa ideală a sezonului, în Patriot League şi a făcut parte din cea mai bună echipă a Districtului Columbia. El  a devenit în acest sezon al 28-lea jucător din istoria American University care trece de graniţa celor 1.000 de puncte, performanţă remarcabilă având în vedere că a evoluat aici doar un sezon şi jumătate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite