Baschet 3x3 fără restricţii: Se anunţă o vară perfectă la Sport Arena Streetball

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschet

Sezonul cu numărul 17 al Sport Arena Streetball se apropie de debut şi, pentru prima oară după mai bine de doi ani, nu vor exista niciun fel de restricţii în cadrul evenimentelor.

Primul turneul are loc între 13 şi 15 mai, pe terenurile din Universitatea Politehnică Bucureşti, locul de naştere al fenomenului 3x3, unde sunt aşteptaţi peste 600 de jucători.

Nu mai puţin de 100 de echipe s-au înregistrat doar în primele 15 minute de la deschiderea înscrierilor pe site-ul oficial 3la3.ro, la toate categoriile de vârstă. 

Toţi jucătorii sunt obligaţi să aibă un cont activ şi pe platforma Federaţiei Internaţionale de Baschet, deoarece punctele acumulate de fiecare participant sunt astfel contabilizate pentru România şi  contribuie la calificarea naţionalelor tricolore în diverse competiţii internaţionale.

Momentul de start al noului sezon competiţional în aer liber a fost îndelung aşteptat de către jucători şi spectatori, iar câţiva dintre jucătorii reprezentativi la turneele Sport Arena Streetball şi-au exprimat pasiunea pentru 3x3 într-un scurt film de promovare al competiţiei.

View this post on Instagram A post shared by Sport Arena Streetball (@sportarenastreetball)

Sezonul 17 al Sport Arena Streetball are în calendar patru turnee regulate şi o finală, unde vor accede cei mai buni jucători de-a lungul sezonului. 

Campioana categoriei Open Masculin va avea asigurate biletele pentru circuitul mondial, FIBA 3x3 World Tour, Mastersul din Franţa. Turneul final va fi dedicat exclusiv echipelor româneşti şi jucătorilor din România, iar astfel ţara noastră va avea şansa unei prezenţe în elita baschetului 3x3 mondial pentru prima oară după anul 2015.

Doi medaliaţi europeni, prezenţi în turneu

La fiecare turneu vor fi premiate cele mai bune două echipe de la fiecare categorie, urmând să fie acordate şi o serie de premii individuale pentru cei mai valoroşi şi cei mai de perspectivă jucători.

În premieră a fost introdusă şi o nouă categorie de vârstă, sub 21 de ani, pentru a asigura meciuri mai competitive pentru tinerii jucători care fac pasul de la categoriile mai mici către cea Open. 

Doi jucători exponenţiali pentru baschetul 3x3 din România vor fi prezenţi în turneu. Anca Şipoş, medaliată cu argint la Campionatele Europene din 2016 va juca în cel de-al 40-lea eveniment Sport Arena Streetball din carieră în timp ce campionul european Angel Santana pregăteşte o revenire spectaculoasă la trei ani de la ultimul meci într-un turneu de 3x3. 

Ca în fiecare an, de la turneele marca Sport Arena Streetball nu vor lipsi concursurile individuale, atât pentru jucători cât şi pentru spectatori, invitaţii speciali şi momentele de entertainment.

Calendarul Sport Arena Streetball Tour pentru 2022 include cinci evenimente de comunitate (13-15 mai, 10-12 iunie, 1-3 iulie, 12-14 august şi finala din 2-4 septembrie). De asemenea, Sport Arena Streetball va organiza şi cinci evenimente internaţionale: FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier, Constanţa, 4-5 iunie, două etape din FIBA 3x3 Nations League (15-17 iulie şi 5-7 august), FIBA 3x3 Finals (Nations League şi Women’s Series), Constanţa, 15-18 septembrie precum şi FIBA 3x3 U23 World Cup – Campionatul Mondial de Tineret care va avea loc la Bucureşti în perioada 5-9 octombrie. 

Circuitul Sport Arena Streetball 2022 este susţinut de Mastercard, Superbet, Nike, Tissot, Horizon, Azuga, Federaţia Română de Baschet iar radio-ul oficial al competiţiei este Kiss FM.  

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite